MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Uzman Kasap Dana Yanak Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME120'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Uzman Kasap lezzetleri pişirme önerileriyle MigrosTV’de. Sırada Uzman Kasap dana yanak var.

Püf noktası:

Dana yanağın kalın sinirli kısımlarını ayıkladıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Pişirme işlemini düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz.

Uzman Kasap Dana Yanak Tarifi
MALZEMELER
  • Uzman Kasap Dana Yanak

    1 paket
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • havuç

    2 adet orta boy
  • defne yaprağı

    2 adet küçük boy
  • un

    2 yemek kaşığı
  • et suyu

    5 su bardağı
  • domates püresi

    1/2 su bardağı
  • biberiye

    1 dal taze
  • sarımsak

    2 diş
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan ve havuçları iri parçalar halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış sebzeleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 3. Adım

    Domates püresini ekleyip soteleme işlemini sürdürün. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 4. Adım

    Sıcak et suyunu ekleyip taze kekik, biberiye ve defne yaprağını ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

  • 5. Adım

    Derin bir kaba aldığınız dana yanağını tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Hafifçe unlayıp fazla ununu silkeleyin.

  • 6. Adım

    Izgara izli döküm tavayı hafifçe yağlayıp dana yanağını yerleştirin. Ters yüz edip yüksek ateşte mühürleyin.

  • 7. Adım

    Hazırladığınız sos karışımı ve mühürlenmiş dana yanağını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 2 saat kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Pişirme işlemi sonrasında sosunu ayrı bir yere aldığınız dana yanağı tel tel ayırın. Sos karışımını blender yardımıyla çekip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Arzuya göre patates püresi eşliğinde servis edin.