MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pancarlı Kısır Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Belki de bir arada hiç deneyimlemediğimiz fakat birbirine çok yakışan iki lezzet; pancar ve kısır.

Servis önerisi:

Kısıra renk vermesi için eklediğiniz pancar püresi dışında haşlanmış pancarları doğrayarak da ilave edebilirsiniz.

Arzu ettiğiniz taze yeşillikleri ekleyebilir, damak tadınıza göre kısırın diriliğini ayarlayabilirsiniz.

Pancarlı Kısır Tarifi
MALZEMELER
  • bulgur

    2 su bardağı ince
  • kırmızı pancar

    3 adet büyük boy haşlanmış
  • biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • salatalık

    4 adet
  • marul

    1 adet kıvırcık
  • maydanoz

    1/4 demet
  • nane

    1/4 demet taze
  • limon

    3 adet
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • Hatay Nar Ekşisi

    4 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir kaseye aldığınız ince bulguru, üzerine gelecek kadar sıcak su ilavesiyle ıslatın.

  • 2. Adım

    Orta ateşte kabuklu olarak haşladığınız pancarların kabuklarını sıyırın. İri parçalar halinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Mutfak robotuna aldığınız pancarları zeytinyağı ilavesiyle rondodan geçirin.

  • 4. Adım

    Islattığınız bulgura, biber salçası ve pancar püresini katıp alttan üste doğru karıştırın.

  • 5. Adım

    Bol suda yıkayıp kuruladığınız kıvırcık marul yapraklarını incecik kıyın. Ayıklanmış maydanoz ve nane yapraklarını doğrayın.

  • 6. Adım

    Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.

  • 7. Adım

    Ortadan ikiye kestiğiniz limonların suyunu sıkın. Hatay nar ekşisi ve tuz ilavesiyle karıştırıp bulgura ilave edin.

  • 8. Adım

    Son olarak doğranmış taze yeşillikleri ekleyip bekletmeden servis edin.