MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Teremyağ Gurme Kaymaklı Sıvı İle Kolay Midye Tatlısı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Verdiği nefis tarifleriyle kendinden sıkça söz ettiren Şef Halil Şımır, sıradaki videomuzda Teremyağ Gurme Kaymaklı’nın katkılarıyla nefis bir tatlı hazırladı!
Siz de farklı bir tatlı tarifi arıyorsanız bu yapımı kolay ve keyifli, sunumu pek şık midye tatlısını hemen deneyebilirsiniz. Bol ceviz ya da arzunuza göre fındık, fıstık da kullanarak yapabileceğiniz midye tatlısıyla kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Sohbetlerinize tat, keyfinize keyif katacak; midenize bayram ettirecek midye tatlısı pişene kadar çayınızı demlemeyi sakın unutmayın!
Kolay midye tatlısı nasıl yapılır, Şef Halil Şımır’ın detaylı anlatımı Teremyağ Gurme Kaymaklı’nın katkılarıyla videomuzda sizi bekliyor; şimdiden afiyet olsun!

Teremyağ Gurme Kaymaklı Sıvı İle Kolay Midye Tatlısı
MALZEMELER
  • baklava yufkası

    1 paket hazır
  • kırık ceviz

    300 gram
  • teremyağ

    130 ml
  • toz şeker

    4 su bardağı
  • su

    4 su bardağı
  • limon suyu

    2-3 damla
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Kaynayınca içerisine 2-3 damla limon suyu eklenip kısık ateşte 10 dk kaynatılır.

  • 2. Adım

    1 baklava yufkası ortadan ikiye bölünür ve bir parmak ile yukarıdan aşağıyadoğru çekilir içerisine ceviz eklenir sarılırıp tepsiye ter konulur.

  • 3. Adım

    Tüm yufkalar bitene dek aynı işlem uygulanır.

  • 4. Adım

    Üzerine teremyağ dökülür ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

  • 5. Adım

    Fırından çıkınca hafif ılık olan şerbet dökülüp servis edilir.