MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef ile Tarifler: Semizotu Yemeği
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Ispanak yemeğine en yakın rakip lezzetlerden biridir semizotu yemeği. Öyle ki yoğurt eklediğinizde şahane mi şahane olur. Yetişmesi kolay, bakması masrafsız olan semizotuna gayet ucuz fiyatlarla ulaşabilir evinize bolca depolayabilirsiniz. Hatta dilerseniz kendi saksınızda bile yetiştirebilirsiniz ki en güzel, en doğru karardır.
İçerdiği bolca Omega-3 sayesinde balığa da güçlü bir rakip olan semizotu; hafızayı güçlendiriyor, kolesterolü düşürüyor, birçok hastalığa karşı sizin yerinize savaşıp size sonsuz bir sağlık vaat ediyor.

Gelin ona mevsimi geldiğinde sofranızda bolca yer açın. İyi bir semizotu yemeği yapımı için videomuzu izleyin.

Semizotu yemeği nasıl yapılır, semizotu yemeği tarifi, semizotu yemeği nasıl yaparım, semizotu yemeği hazırlanışı ve daha birçok lezzet için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Semizotunun temizlenmesi için derin bir kabın içerisine sirkeli su yaparak bir süre bekletin, ardından iyice durulayın.
  • Yemeğinizi yoğurtla beraber servis edebilirsiniz.
Halil Şef ile Tarifler: Semizotu Yemeği
MALZEMELER
  • semizotu

    3 bağ
  • kuru soğan

    1 adet
  • zeytinyağı

    6 yemek kaşığı
  • pilavlık pirinç

    1/2 çay bardağı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • sıcak su

    1,5 su bardağı
  • Servis için;
  • yoğurt

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir tencerenin içerisine yağı ve soğanları ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Ardından içerisine salçayı da ekleyip kavurun daha içerisine ayıklanmış ve yıkanmış olan semizotlarını da ekleyip suyunu salana kadar kavurun ardından içerisine pirincini baharatlarını ve suyunu da ekleyip ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

  • 3. Adım

    Piştikten sonra üzerine yoğurt ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.