MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Makarna Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Yufka gördüğümüz an elimize ne geçerse içine koyup şahane lezzetler yaratmayı pek severiz. Peynir, kıyma, sosis, biber, patlıcan, pırasa gibi akla ne gelirse her şeyden börek yapabiliriz.

Eğer özel bir kahvaltı sofrası ya da arkadaşlarla dolu bir sohbet sofrası kurulacaksa börek, olmazsa olmaz seçeneklerimizdendir. Bu kez yufkanın içerisine makarna doldurduğumuz, karbonhidrat patlaması bir tarif var sırada.

Su böreğine bayılıyor ama yapımı zor geliyorsa, yapımı daha kolay ve su böreği kadar lezzetli olan makarna böreği ona iyi bir rakip, size iyi bir seçenek olacak. Her evde bulunan malzemeleri ile zahmetsiz ve besleyici olan makarna böreği, harika sonuçlarıyla “Bir börekten daha ne isteriz ki?” dedirtiyor insana. Hem çıtır çıtır hem de yumuşacık böreği, dilim dilim servis edin ve tadım tadım zevkine varın. Tüm detaylar videomuzda!

Makarna böreği tarifi, makarna böreği nasıl yaparım, makarna böreği yapımı, makarna böreği hazırlanışı, pratik makarna böreği, kolay makarna böreği ve daha birçok börek tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Makarna Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • kelebek makarna

    200 gr.
  • yufka

    3
  • süt

    1 sb.
  • sıvı yağ

    1 sb.
  • yumurta

    2
  • peynir

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak kap içerisine yumurta, süt ve sıvı yağ alınıp karıştırılarak böreğe sürülecek sos hazırlanır.

  • 2. Adım

    Ardından uygun bir borcam içerisi yağlanır ve kenarlarından sarkacak şekilde ilk kat yufka serilir.

  • 3. Adım

    Daha sonra sos dökülerek yaydırılır ve 1 yufka daha buruşturularak borcam içerisine yerleştirilip tekrar sos sürülür.

  • 4. Adım

    Haşlamış olduğunuz makarnalar borcam içerisine alınır ve beyaz peynir ilave edilir.

  • 5. Adım

    Son kalan yufka yine aynı şekilde buruşturularak serilip sos dökülür ve son olarak dışarıda kalan yufka parçaları içe alınarak kapatılır.

  • 6. Adım

    Börek, arzu edilen miktarda dilimlenir ve kalan sos dilimlerin üzerine dökülür. Porsiyon dilimlerin üzerine susam ve çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.