MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Güllaç Yapraklı Lazanya Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Güllaç yapraklarıyla yapabileceğiniz farklı tariflerden biri daha! Klasik lazanya tarifine yeni bir yorum kattık, sofraları taçlandırdık. En iyi lazanya tarifleri için MigrosTV’den ayrılmayın.Yapımı kolay ve lezzeti bol tarifimizin tüm detayları videomuzda. Bu tarifimiz de ilginizi çekecek; Kağıt kebabı nasıl yapılır?

Püf noktası:

Sıcak suyla hazırladığınız sosu küçük kırıklar haline getirdiğiniz güllaç yaprakları üzerine azar azar ekleyin.

Pişirme önerisi:

Kıyma karışımına arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları ekleyebilirsiniz.

Güllaç Yapraklı Lazanya Tarifi
MALZEMELER
  • güllaç yaprağı

    8 adet
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • dana kıyma

    500 gram
  • kuru soğan

    2 adet orta boy
  • domates püresi

    1/2 su bardağı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • kuru nane

    1 tatlı kaşığı
  • Sosu için;
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • kırmızı biber

    2 adet közlenmiş
  • sarımsak

    3 diş
  • üzüm sirkesi

    1 yemek kaşığı
  • nane

    4 dal taze
  • kekik

    4 dal taze
  • su

    1,5 su bardağı sıcak
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Güllaç yapraklarını ıslatmak için; zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, közlenmiş kırmızı biber, sarımsak, üzüm sirkesi, taze nane, kekik, karabiber ve tuz ilavesiyle püre haline getirin. Sıcak su ilavesiyle sulandırın.

  • 2. Adım

    Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 3. Adım

    Dana kıymayı ilave edip renk alıp suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün. Kimyon, tuz, karabiber ve kuru nane ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 4. Adım

    Son olarak eklediğiniz domates püresi ilavesiyle kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

  • 5. Adım

    Küçük kırıklar halinde servis kabına aldığınız güllaç yapraklarını hazırladığınız kırmızı biberli sos ilavesiyle ıslatın. Ara katlara kıymalı harç ekleyin. Tüm güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  • 6. Adım

    Hazırladığınız güllaç yapraklı lazanyayı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra dilimler halinde servis edin.