MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kağıt Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kağıt kebabı tarifi en lezzetli haliyle MigrosTV’de.

Püf noktası:

Yağlı kağıtların üzerini su yardımıyla hafifçe nemlendirin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre mevsiminde taze ve sulu domatesler kullanabilirsiniz.

Servis önerisi: 

İncecik kıyılmış dereotu ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Kağıt Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • dana eti

    600 gram kuşbaşı
  • soğan

    1 su bardağı arpacık
  • havuç

    1 adet büyük boy
  • patates

    1 adet büyük boy
  • bezelye

    1 su bardağı
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz havuç ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanların kabuklarını ayıklayın.

  • 2. Adım

    Zeytinyağını, yanmaz yapışmaz tabanlı geniş bir tavada kızdırın. Kuşbaşı dana etini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.

  • 3. Adım

    Arpacık soğanları ekleyip pişirme işlemini orta ateşte sürdürün. Doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    Domates salçası, tuz, karabiber ve kekik ilavesiyle çeşnilendirin. Son olarak eklediğiniz sıcak su ile kıvamını açın.

  • 5. Adım

    Mutfak tezgahı üzerine aldığınız yağlı kağıtların orta kısımlarına hazırladığınız kebap karışımını paylaştırıp sıkıca sarın.

  • 6. Adım

    Isıya dayanıklı fırın kabına aldığınız kağıt kebaplarını önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-15 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.