MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Fileto tavuk göğüs etleri, ıspanak, zeytinyağı ve baharatların nefis bir harmanı; ıspanaklı tavuk sarma. Davet sofralarına yakışan, tadı damaklarda kalacak, sunumu harika ve çok pratik bir alternatif. Siz de menünüze mutlaka eklemelisiniz.

Püf noktası:
Tavuk etlerinin dokusunun zarar görmemesi için üzerine streç film yerleştirip sonrasında et döveceği ile döverek inceltin.

Pişirme önerisi:
Hazırladığınız ıspanaklı ve lor peynirli karışımı yağlı yapıda olup ısıyla eriyecek peynir çeşitleri ve farklı baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk göğsü

    4 adet fileto
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • ıspanak

    100 gram bebek
  • lor peyniri

    1 su bardağı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • yumurta

    2 adet
  • galeta unu

    4 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kemiksiz fileto tavuk göğüs etlerini bir merdane ya da et döveceği yardımıyla inceltin. Arzuya göre tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 2. Adım

    Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla aldığınız körpe ıspanak yapraklarını ekleyip kısa süre soteleyin.

  • 3. Adım

    Lor peyniri ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirin.

  • 4. Adım

    İnce dövülmüş fileto tavuk göğüslerini mutfak tezgahı üzerine açıp hazırladığınız ıspanaklı/lor peynirli karışımla doldurduktan sonra dikkatli bir şekilde sarın.

  • 5. Adım

    Tavuk sarmaları öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa batırıp ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.