MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kıymalı Sebzeli Kızarmış Börek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Börek sevilmez mi hiç? Yanında sıcak bir çay ile hem de… Kıymalı sebzeli enfes bir börek yapıyoruz. Böreğin kızarması için genelde yumurta sürülür ki bu çok iyi sonuç veren bir yöntemdir. Eğer evde yumurtanız kalmamışsa size bir önerimiz var. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağ ile karıştırın ve sürün. Farklı bir lezzet katacaktır. Kızartma yağı ile ilgili  de bir ipucu verelim. Kızartma yağının kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içine bir dilim ekmek atın; ekmekte lekeler oluşmuyorsa yağ kullanılabilir durumdadır.

Kıymalı Sebzeli Kızarmış Börek Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    2 adet
  • kıyma

    250 gr
  • soğan

    1 adet
  • havuç

    1 adet
  • lahana

    200 gr
  • ceviz

    1 avuç
  • zeytinyağı

    4 çorba kaşığı
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
  • yumurta

    1 adet
  • galeta unu

    Biraz
  • tuz

    1 tutam
  • karabiber

    1 tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın,lahanayı uzunlamasına ve ince bir şekilde kesin,havucu rendeleyin,cevizleri elinizle ufalayın.

  • 2. Adım

    Geniş bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kıymalar renk değiştirene kadar pişirin ve kıymaları bir kaba alın.

  • 3. Adım

    Aynı tencereye biraz daha zeytinyağı ekleyip soğanı ekleyin biraz renk alana kadar orta ateşte pişirin.

  • 4. Adım

    Lahana ve havucu da ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Sebzelerin pişmesine yakın kavrulmuş kıymayı, ufalanmış cevizi, tuz ve biberi ekleyip iyice karıştırın.

  • 6. Adım

    Yufkaları uzun şeritler halinde kesin.

  • 7. Adım

    İç malzemesini koyun ve sarın.

  • 8. Adım

    Sardığınız börekleri ilk önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızartın; fazla yağını alıp servis edin.