MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayat Simitli Omlet Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Kahvaltıların baş tacı simiti bu kez omlete lezzet katması için kullandık. Birkaç gün bekleyen simiti değerlendirmenin de en lezzetli yolu! Bayat simitli omleti mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Bayat simitleri bu tarifte değerlendirebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Omlet karışımını yanmaz yapışmaz tabanlı tavada, kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.

Arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Sıcak olarak bekletmeden servis edin.

Bayat Simitli Omlet Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    4 adet
  • simit

    1 adet
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • süt

    1 su bardağı
  • beyaz peynir

    1 dilim
  • domates

    10 adet kurutulmuş
  • maydanoz

    4 dal doğranmış
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Omlet yapımında kullanacağınız simidi küçük parçalar halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Beyaz peyniri küçük küpler halinde doğrayın, kurutulmuş domatesleri ince ince dilimleyin. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.

  • 3. Adım

    Yumurta, zeytinyağı ve sütü derin bir karıştırma karıştırma kabına alın.

  • 4. Adım

    Doğranmış kurutulmuş domates, beyaz peynir, maydanoz, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

  • 5. Adım

    Hazırladığınız omlet karışımına son olarak doğranmış simitleri ekleyin.

  • 6. Adım

    Yanmaz yapışmaz tabanlı tavaya aldığınız omlet karışımını, kısık ateşte pişirip sıcak olarak servis edin.