MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Közlenmiş Patlıcan ve Domates Soslu Kuzu Kapama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME120'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Gastronom Pelin Dumanlı, MigrosTV mutfağına girdi ve MigrosTV izleyicileri için nefis yemek tarifleri hazırladı. Pelin Dumanlı’dan tarifini aldığımız lezzetlerden biri; kuzu kapamalık et tarifi oldu. Şefimizden patlıcan, domates ve sarımsakla daha da lezzetlenen bu yemek tarifini alırken, bazı püf noktaları da öğrendik. Et mühürleme nasıl yapılır, sarımsak nasıl kolay doğranır? Bu yanıtlar da videomuzda.

Közlenmiş Patlıcan ve Domates Soslu Kuzu Kapama Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu kol

    1.5 kg
  • domates

    4 adet rendelenmiş
  • patlıcan

    4 adet közlenmiş
  • sarımsak

    3 diş
  • karabiber

    Az miktar
  • kırmızı toz biber

    Az miktar
  • tuz

    Arzuya göre
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Teflon tencerenizi ısıtın.

  • 2. Adım

    Biraz zeytinyağı koyarak etleri mühürleyin.

  • 3. Adım

    Rendelenmiş domates ve közlenmiş patlıcanı mühürlediğiniz ete ilave edin.

  • 4. Adım

    Sarımsakları, baharatları ve tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatın ve kendi suyuyla 1 saat pişmesini bekleyin.

  • 5. Adım

    Ardından 2 bardak sıcak su ilave ederek 1 saat daha pişirin.