BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK10'DK
-
PİŞİRME30'DK
-
KİŞİ SAYISI12 Porsiyon
Kurban Bayramında aniden gelen misafirlerinize hemen bu tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz.
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Hazır olan suyunuzu tencerenize boşaltın. Üstüne toz şeker, karanfil ve tarçını ekleyip karıştırarak kaynatın.
Kaynayan şerbetinizin altını kısık şekilde 15 dakika daha kaynatın. Artık kaynayan şerbetinin içine limon sıkıp ocağın üstünden alıp, soğumaya bırakın.
Şimdi sıra tatlının hamurunu yapmakta. Cam bir kasenin içine sırasıyla; un, yumurta, sıvı yağı, Migros cevizleri, irmiği, pudra şekerini kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, yoğurmaya başlayın.
Hazır olan tatlı hamurunu bir dondurma kaşığı ile avucunuza alarak önce top haline getirin. Sonrasında yassı hale getirip uygun bir fırın tepsisine dizin. Fırına atmadan önce yumurta sarısını da sürüp fırına atın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de yaklaşık 30 dakika pişirin.
Piştikten sonra üzerine şerbeti de ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyan bayram tatlınızı artık servis edebilirsiniz. Hepinize iyi bayramlar.