BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK15'DK
-
PİŞİRME60'DK
-
KİŞİ SAYISI6 Porsiyon
Bilirsiniz; topraklarımızda yetişen her güzel sebzeden, meyveden her şekilde faydalanmak bizim en başarılı olduğumuz alanlardandır. Yeşil erik de faydalandığımız o meyvelerden biri. Yeşil erik için “Kompostosu, turşusu, reçeli yapılırken neden bu kez et yemeği de yapılmasın?” diyen Gaziantepliler oldukça başarılı bir işe imza atmış diyebiliriz. Evet, tahmin ettiğiniz üzere erik tavası; Gaziantep yöresi ile özdeşleşmiş bir bahar yemeği.
Baharın müjdecisi yeşil erikler; soğan, sarımsak, salça, kuzu eti ve çeşitli baharatlarla süsleniyor ve hafif mayhoş lezzeti, oldukça renkli görünümü olan şahane bir et yemeği oluveriyor! Eriğe bayılanların, farklı lezzetlere açık olanların çok seveceği; eriğin ekşisi ile etin lezzetinin buluştuğu nefis erik tavası için tüm detaylar videomuzda.
Hadi, bu şölene ister ekmeğinizle banarak ortak olun isterseniz de yanına ayran ve bulgur pilavı kondurun, tercih sizin; ancak lezzetten yenecek parmaklara dikkat! Şimdiden afiyet olsun!
Erik tavası tarifi, Gaziantep erik tavası nasıl yapılır, enfes erik tavası yapılışı, erik tavası hazırlanışı, evde erik tavası yapımı ve daha birçok lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.