MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Erik Tavası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Bilirsiniz; topraklarımızda yetişen her güzel sebzeden, meyveden her şekilde faydalanmak bizim en başarılı olduğumuz alanlardandır. Yeşil erik de faydalandığımız o meyvelerden biri. Yeşil erik için “Kompostosu, turşusu, reçeli yapılırken neden bu kez et yemeği de yapılmasın?” diyen Gaziantepliler oldukça başarılı bir işe imza atmış diyebiliriz. Evet, tahmin ettiğiniz üzere erik tavası; Gaziantep yöresi ile özdeşleşmiş bir bahar yemeği.

Baharın müjdecisi yeşil erikler; soğan, sarımsak, salça, kuzu eti ve çeşitli baharatlarla süsleniyor ve hafif mayhoş lezzeti, oldukça renkli görünümü olan şahane bir et yemeği oluveriyor! Eriğe bayılanların, farklı lezzetlere açık olanların çok seveceği; eriğin ekşisi ile etin lezzetinin buluştuğu nefis erik tavası için tüm detaylar videomuzda.

Hadi, bu şölene ister ekmeğinizle banarak ortak olun isterseniz de yanına ayran ve bulgur pilavı kondurun, tercih sizin; ancak lezzetten yenecek parmaklara dikkat! Şimdiden afiyet olsun!

Erik tavası tarifi, Gaziantep erik tavası nasıl yapılır, enfes erik tavası yapılışı, erik tavası hazırlanışı, evde erik tavası yapımı ve daha birçok lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Erik Tavası Tarifi
MALZEMELER
  • yeşil erik

    500 gr.
  • kuşbaşı kuzu eti

    500 gr.
  • yeşil biber

    3 adet
  • kapya biber

    2 adet
  • domates

    5 adet orta boy
  • taze sarımsak

    1 baş
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    1 çk.
  • zeytinyağı

    1/2 çb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak biberler, domatesler ve sarımsaklar doğranır.

  • 2. Adım

    Ardından uygun bir karıştırma kabı içerisine tüm malzemeler eklenir.

  • 3. Adım

    Tuz, karabiber ve domates salçası ilave edilerek zeytinyağı eklenir.

  • 4. Adım

    Malzemelerin hepsi birbirine iyice karışana dek yoğurulur ve fırına dayanıklı herhangi bir borcam içerisine alınır.

  • 5. Adım

    Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 60 dakika boyunca pişirilir.