MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kayısı Marmelatı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

En leziz marmelat tarifleri MigrosTV’de. Meyvelerin en tatlısı, altın kayısıları; leziz marmelatlara dönüştürdük. Böylece mevsim süresince değil, tüm sene boyunca kayısının tadına varabilirsiniz. Siz de pratik tarifler, reçel ve marmelat hazırlama önerileri için MigrosTV’yi takip edin.

Püf noktası:

Ortadan ikiye ayırdığınız kayısıları öncelikle toz şeker ilavesiyle kısık ateşte kaynatın.

Şekerle birlikte kaynamakta olan kayısıların taşmaması için tencere üzerine bir adet tahta kaşık bırakın.

Pişirme önerisi:

Limon tuzu yerine 1 tatlı kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu kullanabilirsiniz.

Kayısı Marmelatı Tarifi
MALZEMELER
  • kayısı

    1,250 gram
  • toz şeker

    500 gram
  • limon tuzu

    1 çay kaşığı
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkadığınız kayısıların fazla suyunu süzdürün.

  • 2. Adım

    Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları derin bir tencereye alın. Toz şeker ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın.

  • 3. Adım

    Kıvam alıp kabuklarından ayrılmaya başlayan kayısıları blender yardımıyla püre haline getirin.

  • 4. Adım

    Son olarak tereyağı ve limon tuzu ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

  • 5. Adım

    Ev yapımı marmelatı uzun süre saklamak istiyorsanız; temiz ve kuru, kapağı sıkıca kapanan bir kavanoza alıp oda sıcaklığında beklettikten sonra ısı ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza edin. Aksi takdirde buzdolabında bekletip hızlı bir şekilde tüketin.