MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Tekir Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Balık, beslenme piramidinin en önemli seçeneklerinden biridir. Özellikle et tüketmeyi sevmeyenler için harika bir kalsiyum, fosfor ve çinko kaynağıdır. Gelişim çağındaki çocuklar, sağlıklı beslenenler için balık türleri, hele ki mevsiminde yenirse oldukça lezizdir.

Madem ki balık tüketimi bu kadar faydalı ve önemli bu akşam yemeğinde leziz seçeneklerden biri olan tekir balığına yer vermeye ne dersiniz? Hem daha hafif bir öğün hem daha çıtır bir kıvam hem de evinizi kötü bir şekilde kokutmayacak fırında tekir tarifi hakkında tüm detaylar bizden, keyifle hazırlayıp afiyetle yemesi sizden!

Yanına ekleyeceğiniz mevsim salatası ya da ev yapımı nefis turşularınız da hazırsa tarifi uygulamak için doğru mutfağa, şimdiden afiyet olsun.

Fırında tekir balığı tarifi, fırında tekir balığı yapılışı, fırında tekir balığı hazırlanışı, fırında tekir balığı nasıl yapılır, fırında tekir balığı nasıl hazırlanır, ev yapımı fırında tekir balığı, fırında tekir balığı malzemeleri, fırında tekir balığı püf noktası, fırında tekir balığı yapımı ve daha birçok lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Fırında Tekir Tarifi
MALZEMELER
  • tekir

    15 adet
  • limon kabuğu

    1/4
  • portakal kabuğu

    1/4
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    1/2 çay bardağı
  • çeri domates

    10 adet
  • kapari

    2 çorba kaşığı
  • baby patates

    3 adet
  • maydanoz

    1/4 bağ
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk işlem olarak domatesler ve patatesler istenilen ölçülerde kesilir. Ardından kapari, tuz, karabiber ve ince doğranmış maydanoz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. Zeytinyağı ilavesi yapılarak karıştırılır ve bir zemin oluşturulur.

  • 2. Adım

    Daha sonra hazırlanılan zemin üzerine balıklar düzgün şekilde yerleştirilip üzerlerine tuz ve karabiber dökülür.

  • 3. Adım

    Son olarak çok ince julien doğranmış portakal ve limon kabuğu eklendikten sonra bir miktar daha zeytinyağı ilave edilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişirilip servis edilir.