MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Baharatlı Mısır Nasıl Patlatılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Güzel filmlerin en iyi yoldaşıdır patlamış mısır. Şöyle ayaklarınızı uzatıp da heyecanına kapıldığınız bir film sırasında kovalarca mısır patlağını tüketseniz fark etmezsiniz. Öyle kolayca atılır ağza, öyle lezzete boyar damakları. Siz yine de yavaş gitmeye dikkat edin, çünkü kalorisi de hatırı sayılır cinstendir hani.

Patır patır patlamış leziz mısır taneleri ile dolu bir kova için mutfağa giriyoruz şimdi. Sinema salonlarındaki patlamış mısırlar her zaman daha cazip gelmiştir ya hani? Ha işte tam da onun aynısından yapacağız bu kez. Mısır nasıl patlatılır, sinema salonlarındaki gibi lezzete nasıl ulaşılır tüm detaylar videomuzda.

Mısır nasıl patlatılır, mısır patlağı tarifi, mısır patlağı yapımı, mısır patlatmanın püf noktaları, leziz mısır patlağı hazırlanışı ve daha birçok tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Baharatlı Mısır Nasıl Patlatılır?
MALZEMELER
  • mısır

    1 çk.
  • sıvı yağ

    4 yk.
  • kırmızı toz biber

    1/2 çk.
  • soğan tozu

    1/2 çk.
  • sarımsak tozu

    1/2 çk.
  • zerdeçal

    1/2 çk.
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    1 çk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tencere içerisine sıvı yağ alınarak kızdırılır.

  • 2. Adım

    Ardından mısırlar eklenerek mısırların rengi hafif beyazlaşana kadar kavrulur.

  • 3. Adım

    Rengi değişen mısırlara baharatlar eklenir ve karıştırılıp kapağı kapatılır.

  • 4. Adım

    Mısırların hepsi patladıktan sonra tencerenin kapağı açılır ve mısırlar bir kaba aktarılarak sıcak servis edilir.