MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Palamut Pilaki Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon
Bu sezon balıkların en leziz hallerini sizinle buluşturmaya kararlıyız! İşte onlardan biri; palamut pilaki. Baharatlarla harmanlanan palamut pilaki tarifi MigrosTV’de. Misafirlerinize lezzetli ve pratik bir balık menüsü hazırlamak istiyorsanız, bu tarifimizi kaçırmayın!

 

Palamut Pilaki Tarifi
MALZEMELER
  • palamut

    1 adet (halka dilimli)
  • Migros zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • su

    1 çay bardağı
  • domates

    1 adet
  • soğan

    2 adet
  • defne yaprağı

    1 adet
  • tane karabiber

    4-5 adet
  • maydanoz yaprağı

    ½ demet
  • limon

    1 adet
  • Migros tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanı 1 cm. eninde halka halka dilimleyin.

  • 2. Adım

    Domateslerin kabuğunu soyup,soğan gibi halka halka dilimleyin.

  • 3. Adım

    Limonun kabuğunu soyun ve halka dilim halinde kesin.

  • 4. Adım

     Palamutları tuz ve karabiberle baharatlandırın.

  • 5. Adım

    Bir tavada 3 yemek kaşığı Migros zeytinyağını kızdırın ve soğanları ekleyin.

  • 6. Adım

    Kapağını kapatın.

  • 7. Adım

    Kısık ateşte arada karıştırarak kavurun.

  • 8. Adım

    Soğanlar hafif karamelize olunca dilim palamutları dizin.

  • 9. Adım

    Üstüne defneyi, domates ve limon dilimlerini ve en üste maydanoz yapraklarını bütün olarak koyun.

  • 10. Adım

    Tekrar biraz tuz serpin.

  • 11. Adım

    Tane biberleri ekleyin.

  • 12. Adım

    1 çay bardağı suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.

  • 13. Adım

    3. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirip ,defne yaprağını çıkararak servis edin.