MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kabak Haşlama
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

İşte size hafif mi hafif, vitamin deposu bir öneri! Lif bakımından zenginliği, düşük kalorisi, bol vitamini ve kilo verdiren etkisi sayesinde uzmanların bolca tavsiye ettiği kabak; bu kez haşlama olarak karşınızda!

Bu tarifimizde öncelikle haşlayarak yumuşamalarını sağladığımız kabak dilimlerini daha sonra bir miktar zeytinyağında karabiber ve tuzun katkılarıyla soteliyoruz. Sonunda tane tane dökülen bir pilava hakkıyla eşlik edebilecek bir seçenek olan kabak haşlamayı hazır ediyoruz, üzerine sarımsaklı bir yoğurt da gezdirirseniz daha da hoş olacağını öneriyoruz!
Siz de bu akşam yemeğinde kabağa yer vermek istiyor hem hafif hem de çok faydalı bir yemek hazırlamak istiyorsanız öncelikle mevsimin en taze kabaklarını özenle Migros reyonlarından seçmeyi sakın unutmayın.
Kabak haşlama yapılışını ve kabak haşlama malzemeleri hakkında tüm detayları öğrenmek için hemen videomuzu izleyebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun!

Kabak Haşlama
MALZEMELER
  • kabak

    4 adet
  • sıcak su

    1 litre
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • tereyağ veya zeytinyağ

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak kabakları ikiye ardından dörde bölün ve çekirdek kısımlarını alın.

  • 2. Adım

    Bir tencereye sıcak suyu ve kabakları ilave edip haşlayın.

  • 3. Adım

    Kabakların çok fazla haşlanmamasına özen gösterin.

  • 4. Adım

    Haşlanan kabakları süzün. Bir tavaya tereyağ, kabakları ve baharatları ekleyip 1-2 dakika soteleyip ocaktan alın ve servis edebilirsiniz.