MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Haşhaşlı Muhallebili Revani
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Şef Halil Şımır, bayram sofralarına yakışacak tariflerini MigrosTV izleyicileri için
hazırlıyor!
Sıradaki tarifi, iki ayrı lezzeti kavuşturuyor. Osmanlı mutfağından günümüze
kadar gelmeyi başarabilmiş revani, sütlü tatlıların şahı olan yumuşacık
muhallebi ile birleşiyor ve damakları şenlendiriyor. Bolca haşhaşın çıtırlığı ses
getirirken, mis gibi sütün kokusu tadanları mest ediyor!
Siz de bu bayram misafirleriniz için hem çok farklı hem de bilinen, risksiz ve
nefis bir tatlı hazırlamak isterseniz videomuzu izleyerek Halil Şef’in bu özel
tarifine kulak kabartabilirsiniz. Bayram sohbetlerinizi tamamlayacak haşhaşlı,
muhallebili revani nasıl yapılır; tüm detaylarıyla videomuzda sizi bekliyor.
Şimdiden afiyet olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz haşhaşı Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş verebilirsiniz:

Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Haşhaşlı Muhallebili Revani
MALZEMELER
  • Şerbeti için;
  • su

    3,5 su bardağı
  • toz şeker

    2,5 su bardağı
  • limon

    4-5 damla
  • Revani Harcı İçin;
  • yumurta

    3 adet
  • toz şeker

    1/2 su bardağı
  • mavi haşhaş

    2 çay bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • sıvı yağ

    1 su bardağı
  • irmik

    1 su bardağı
  • süt

    1 su bardağı
  • un

    1 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • Muhallebisi İçin;
  • süt

    5 su bardağı
  • un

    3 yemek kaşığı
  • nişasta

    3,5 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri ekleyip karıştırıp kaynatın.

  • 2. Adım

    Kaynayınca limon suyunu ekleyip ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynamaya bırakın Ocak’tan alıp soğutun.

  • 3. Adım

    Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.

  • 4. Adım

    Yağlanmış Fırın kabına kek harcını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Kekiniz fırında pişerken bu sırada muhallebisin hazırlayın.

  • 6. Adım

    Muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerenin içerisine ekleyip kıvam alana dek devamlı karıştırın.

  • 7. Adım

    Kıvam alınca ocaktan alıp içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip tereyağını eriyene dek karıştırın.

  • 8. Adım

    Ardından üzerinin kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğutun.

  • 9. Adım

    Bu sırada fırından çıkardığınız tatlıya şerbetini dökün ve şerbetini çekmeye bırakın.

  • 10. Adım

    Şerbetini çekince üzerine muhallebisini ekleyip iyice her yerine yaydırın.

  • 11. Adım

    1.Ardından oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 3-4 saat soğutup servis edebilirsiniz.