MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK'DK
  • PİŞİRME'DK
  • KİŞİ SAYISI Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhaba! “Ustasından Öğren” programımızın bu bölüm konuğu, televizyon ekranlarından da tanıdığınız kebap ustası Bedri Usta! Kendisini “Sonradan olma değil, doğuştan kebapçı.” olarak tanımlayan Bedri Usta, geleneksel lezzetlerin usta bir temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor. Bedri Usta, son dönemde herkesin merakla tarifini aradığı, lezzetine doyum olmayacak Antep Fıstıklı İrmik Helvası tarifini sizlerle paylaşıyor.

Sizler de bu videoyu izleyerek irmik helvasının püf noktalarını ustamızdan öğrenebilirsiniz.

Aşağıda yer alan listeden tarif için gerekli malzemeleri öğrenebilir, adım adım tarif seçeneğini takip ederek tatlıyı pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca eksik olan malzemelerinizi Migros mağazaları ve Migros uygulamasından sipariş edebilirsiniz.

Buraya tıklayarak Ustasından Öğren programının diğer bölümlerini izleyebilirsiniz.

Ayrıca buraya tıklayarak MigrosTV Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

En sevdiğiniz ya da merak ettiğiniz tarifleri usta şeflerden öğrenmek için MigrosTV’ye abone olmayı unutmayın.

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
MALZEMELER
  • Margarin

    1 paket
  • Çam fıstığı

    2 yemek kaşığı
  • İrmik

    1 paket
  • Süt

    1 paket
  • Su

    3 su bardağı
  • Şeker

    2 su bardağı
  • Çekilmiş Antep fıstığı

    3 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak margarini tencerenin içerisine koyup güzelce eritiyoruz.

  • 2. Adım

    Ardından çam fıstığını içerisine ekleyip güzelce kavuruyoruz.

  • 3. Adım

    Çam fıstıkları kavrulduktan sonra irmiği tenceremizin içerisine alıp onu da güzelce kavuruyoruz.

  • 4. Adım

    Ayrı bir tencerenin içerisine sütü ekleyip sonrasında toz şekerini ekleyerek güzelce kaynatıyoruz.

  • 5. Adım

    Ardından toz Antep fıstıklarını irmiklerin üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.

  • 6. Adım

    Son olarak sütü yavaş yavaş fıstıklı irmikli harcımızın içerisine ekliyoruz. Sütü ilave ederken bir yandan da harcı karıştırıyoruz.