MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Süt Reçeli Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Sütün mis kokusu, bu kez reçelleri süslüyor! Süt ve şekerin bu müthiş birlikteliği kahvaltılarınıza yeni bir tat, dolaplarınıza yeni bir heyecan katacak. Aynı zamanda diğer reçellere göre kemik sağlığınıza kalsiyum desteği sağlaması da süt reçelini tercih etmeye değecek bir sebep. Birçok milletin tatlı olarak kullandığı bu karamelimsi krema lezzeti ister ekmek ya da kreplere sürerek tüketin ister canınız tatlı çektiğinde kaşıklayarak tüketin isterseniz de hazırladığınız pastaların süslemesini bu reçel ile tamamlayın.

Süt reçeli ile ilk kez karşılaşıyor olsanız da o aslında birçoğumuza çok tanıdık. Şöyle ki; süt reçelinin tadı, bayramlarda cebimize doldurduğumuz bej renkteki karamelimsi şekerlerin tadına oldukça benziyor. Ceplerimize doldurduğumuz o lezzeti şimdi, minik minik kavanozlara dolduracağız!

Hadi o zaman tencereler, süt ve şekerle ağır ağır kaynamaya; evler, çıkan kokunun büyüsüyle kaybolmaya başlasın!

Süt reçeli nasıl yapılır, süt reçeli tarifi, süt reçeli hazırlanışı, süt reçeli yapımı, evde süt reçeli nasıl yaparım, kolay süt reçeli tarifi ve daha birçok reçel tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası;

Süt reçeli yapımında emin olduğunuz günlük sütlerden kullanmaya özen gösterirseniz, daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.

Süt Reçeli Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    1 lt.
  • şeker

    1 sb.
  • karbonat

    1 silme çk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir litre süt ve şekeri tencereye alınıp kaynayana kadar karıştırılır.

  • 2. Adım

    Süt kaynadıktan sonra karbonat eklenerek karıştırılmaya devam edilir.

  • 3. Adım

    Kaynadıkça sütün rengi değişecektir ve sararmaya başlayacaktır.

  • 4. Adım

    Dibinin tutmaması için aralıklı olarak karıştırılır ve 1 saat boyunca pişirilir. Kıvamı muhallebiden biraz daha sıvı olacaktır.

  • 5. Adım

    Bu şekilde kıvam aldıktan sonra kavanozlara paylaştırıp kapağını sıkıca kapatıp soğuması için bekletin ve buzdolabında muhafaza edin.