BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK15'DK
-
PİŞİRME45'DK
-
KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Kaymaçina; İtalya’nın Cappuccino nidalarını anımsatıyor olabilir; hatta daha da abartırsak kaygana yemeğine, kayinço ve kaynana kelimelerine bile göz kırpabilir! Şaka şaka, aman korkmayın; çünkü hiç ilgisi yok o, sadece leziz bir tatlı!
Üsküp, Rumeli, Makedon, Balkan ya da Arnavut tatlısı olarak da bilinen kaymaçina; ana malzemeler olarak süt, şeker ve yumurta üçlemesinden hazırlanıp tadanların damağında harika bir lezzet bırakmayı başarıyor.
Malzemeleri sayesinde protein açısından oldukça zengin olan kaymaçina; neredeyse yumurta tatlısı gibi olsa da pişme sürecinde yumurta kokusu yok oluyor ve yumurta sevmeyenlerin bile gönlünü çalabiliyor. Ha yine de ben duyarım o kokuyu, diyorsanız üzerini portakal sosu ile süsleyebilir lezzeti daha da özel ve güzel bir hale getirebilirsiniz.
Tavukgöğsü ve fırın sütlaça benzeyen görünümü ile gözlerinize yabancılık çektirmeyen kaymaçino tatlısını damaklarınızla da tanıştırıp hızla kaynaşın deriz. Tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!
Kaymaçina nedir, kaymaçina tatlısı tarifi, kaymaçina tatlısı yapılışı, evde kaymaçina tatlısı nasıl yaparım, kaymaçina tatlısı hazırlanışı ve daha birçok yöresel tatlı tarifi MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.