MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kaymaçina Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kaymaçina; İtalya’nın Cappuccino nidalarını anımsatıyor olabilir; hatta daha da abartırsak kaygana yemeğine, kayinço ve kaynana kelimelerine bile göz kırpabilir! Şaka şaka, aman korkmayın; çünkü hiç ilgisi yok o, sadece leziz bir tatlı!

Üsküp, Rumeli, Makedon, Balkan ya da Arnavut tatlısı olarak da bilinen kaymaçina; ana malzemeler olarak süt, şeker ve yumurta üçlemesinden hazırlanıp tadanların damağında harika bir lezzet bırakmayı başarıyor.

Malzemeleri sayesinde protein açısından oldukça zengin olan kaymaçina; neredeyse yumurta tatlısı gibi olsa da pişme sürecinde yumurta kokusu yok oluyor ve yumurta sevmeyenlerin bile gönlünü çalabiliyor. Ha yine de ben duyarım o kokuyu, diyorsanız üzerini portakal sosu ile süsleyebilir lezzeti daha da özel ve güzel bir hale getirebilirsiniz.

Tavukgöğsü ve fırın sütlaça benzeyen görünümü ile gözlerinize yabancılık çektirmeyen kaymaçino tatlısını damaklarınızla da tanıştırıp hızla kaynaşın deriz. Tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Kaymaçina nedir, kaymaçina tatlısı tarifi, kaymaçina tatlısı yapılışı, evde kaymaçina tatlısı nasıl yaparım, kaymaçina tatlısı hazırlanışı ve daha birçok yöresel tatlı tarifi MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Kaymaçina Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    4
  • şeker

    1 sb.
  • vanilya

    1 paket
  • süt

    2,5 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir karıştırma kabı içerisine sütü alıp şeker ilave edin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

  • 2. Adım

    Ardından vanilin ve yumurta ilave edip karışım homojen hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Karışım hazır olduktan sonra fırına dayanıklı kapların içerisine boşaltıp borcam içerisine yerleştirin.

  • 4. Adım

    Fırına atmadan önce borcamın içine kapların yarısına gelecek kadar su doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.