MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Nefis dolma çeşitleri; sofralarımızın vazgeçilmezleri, midelerimizin en mutlu edenleridir.
Bolca yoğurt eşlik ettiğinde en zengin, en özel menüleri bile ardında bırakırlar.
Bu kez hazırladığımız dolma tarifi birçoğumuz için biraz farklı. Zeytinyağlı sarma, biber
dolması hatta soğan dolması bile tüketmişken bu kez genelde arka planda kalan kabakları
sahneye davet ediyoruz. İçini de pirinçle değil; toprakların en şifalısı, en şefkatlisi olan
bulgurla dolduruyoruz. Ne mi oluyor? Ortaya mest eden, nefis bir sonuç çıkıyor! Elbette
bolca yoğurdumuzu yine unutmuyor, lezzeti onunla taçlandırıyoruz. Çok pratik bir şekilde
hazırlayabileceğiniz bulgurlu kabak dolmasını mutlaka deneyip bundan sonraki tüm özel
sofralarda ona da yer açmanızı öneriyoruz.
Sunumuyla hoş, içeriğiyle hafif bir dolma arayanları pek mutlu edecek bulgurlu kabak
dolmasının nasıl yapıldığını öğrenmek için hemen videomuzu izleyebilirsiniz; şimdiden
afiyet olsun!
Bulgurlu kabak dolması tarifi ve daha birçok farklı dolma tarifi için diğer videolarımızı da
incelemeyi unutmayın.

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • rendelenmiş kuru soğan

    1 adet
  • ince bulgur

    1 su bardağı
  • maydanoz

    10 dal
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1,5 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • yenibahar

    1 çay kaşığı
  • kırmızı toz biber

    1,5 çay kaşığı
  • kuru nane

    1/2 çay kaşığı
  • kabak

    4 adet
  • domates püresi

    4 yemek kaşığı
  • sıcak su

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir kabın içerinde tüm malzemeleri karıştırın.

  • 2. Adım

    Kabakların dış kısmını bir çatal yardımı ile çizip ortadan ikiye bölün ve içlerini bir kaşık yardımı ile çıkartın.

  • 3. Adım

    Hazırladığınız bulgurlu harcı kabakların içerisine doldurun.

  • 4. Adım

    Daha sonra tüm kabakları bir tencereye dizin. Tencereye dizerken içlerinin çıkmaması için kabakları ağız kısımlarına dayayın.

  • 5. Adım

    Domates püresini ve sıcak suyuda ekleyip çok kısık ateşte 20-25 dk pişirip servis edebilirsiniz.

  • 6. Adım

    Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli sos gezdirip servis edebilirsiniz.