MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yoğurt Soslu Yılbaşı Tavuğu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK60'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI30 Porsiyon

Dilimlenmiş havuç ve patatesler, arpacık soğan ve kişniş ilavesiyle nefis bir aroma kazanan yoğurt soslu tarifimiz yılbaşı menünüze çok yakışacak… Yılbaşı menünüz için nefis fikirler, sunum önerileri ve süsleme fikirler için MigrosTV’den ayrılmayın!

Yoğurt Soslu Yılbaşı Tavuğu Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk

    1 adet büyük boy bütün
  • havuç

    3 adet orta boy
  • patates

    8 adet küçük boy taze
  • soğan

    150 gram arpacık
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • kişniş tohumu

    1 tatlı kaşığı
  • süzme yoğurt

    Sos için; 4 yemek kaşığı
  • -limon- suyu

    1/2 adet taze sıkılmış
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • tereyağı

    Otlu tereyağı için; 125 gram
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz tavuğu kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz havuçları verev şeklinde doğrayın, bol suda yıkadığınız kabuklu taze patatesleri ortadan ikiye kesin. Arpacık soğanların kabuklarını soyun.

  • 3. Adım

    Dilimlenmiş havuç, ayıklanmış arpacık soğan ve taze patatesleri zeytinyağı, taze kişniş tohumu ilavesiyle harmanlayın.

  • 4. Adım

    Otlu tereyağı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, kekik, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırdıktan sonra alüminyum folyo içerisine sarıp rulo şeklinde sarın. Kıvam alması için derin dondurucuda bekletin.

  • 5. Adım

    Yoğurt sos için; süzme yoğurt, taze sıkılmış limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın.

  • 6. Adım

    Isıya dayanıklı derin bir fırın kabına aldığınız bütün tavuğun üzerine süzme yoğurtlu sosu sürün. Kenar kısımlarına karışık sebzeleri ilave edin.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri kızarıp kıvam alana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin.

  • 8. Adım

    Fırından çıkardığınız sıcak tavuğu derin dondurucuda kıvam alana kadar beklettiğiniz otlu tereyağı ilavesiyle servis edin.