MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ender Saraç Öneriyor: Zencefil Turşusu
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Sağlık deposu zencefil turşusuyla tanışın… Sadece kış hastalıklarıyla mücadele ederken değil, her mevsim hayatımızda yer verebilmek için farklı ve çok sağlıklı bir tarifin peşine düştük bu kez. Zencefil turşusunun kolay tarifi için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Kabuğunu soyduğunuz zencefilleri limonlu suda bekletebilirsiniz.

Tuz ilavesiyle ovduğunuz zencefilleri 30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

Ender Saraç Öneriyor: Zencefil Turşusu
MALZEMELER
  • zencefil

    500 gram taze
  • tuz

    1 yemek kaşığı sofralık
  • elma sirkesi

    1 su bardağı
  • limon suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • toz şeker

    3 yemek kaşığı
  • sarımsak

    2 diş
  • defne yaprağı

    1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp kuruladığınız taze zencefillerin kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun.

  • 2. Adım

    Taze zencefilleri sebze soyacağı yardımıyla ince ince dilimleyin.

  • 3. Adım

    Sofralık tuz ilavesiyle ovduğunuz zencefilleri oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin.

  • 4. Adım

    Küçük bir sos kabına aldığınız elma sirkesi ve toz şekeri 5 dakika kadar kaynatın.

  • 5. Adım

    Dilimlenmiş zencefilleri önceden temizlenmiş kuru bir kavanoza doldurun.

  • 6. Adım

    Ocaktan aldığınız sirkeli salamura karışımına taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.

  • 7. Adım

    Doğranmış zencefillerin üzerini hazırladığınız salamura karışımıyla doldurun. Defne yaprağı ve sarımsakları ekleyip kavanozun kapağını kapatın.

  • 8. Adım

    Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırdığınız zencefil turşusunu 1 hafta sonrasında kullanmaya başlayıp buzdolabında muhafaza edin.