MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çoban Kavurma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Çoban Kavurma Tarifi, geleneksel mutfağımızın klasiklerinden. İyi et ve sağlıklı sebzelerin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan bu lezzetli tarifi denemek istemez misiniz? O zaman buyurun MigrosTV’ye. Kuzu kavurmanın yanına pilav seçmekte zorlanıyorsanız size bir önerimiz de olacak. Kolay yemek tariflerimizden bademli safranlı pilava ne dersiniz?

Çoban Kavurma Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu veya dana kuşbaşı

    600 gr
  • arpacık soğan

    150 gr
  • sivribiber

    2
  • dolmalık biber

    1 (kırmızı)
  • dolmalık biber

    1 (sarı)
  • sıvıyağ

    4 çorba kaşığı
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İşe soğanları soyarak başlayın.

  • 2. Adım

    Sivribiber, sarı ve kırmızı dolmalık biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyin ve küp şeklinde doğrayın.

  • 3. Adım

     Sıvıyağı tencerede kızdırın.

  • 4. Adım

    Et ve soğanları ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.

  • 5. Adım

    Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirdikten sonra  sivribiber, sarı ve kırmızı biberleri ilave edin.

  • 6. Adım

    Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin. Bu leziz tarife ait malzemelerin ne gibi faydalar içerdiği, kullanım şekilleri ve daha fazlası ile ilgili ipuçları için sizi taptaze dergi "Nefis ve Taze"'ye bekliyoruz. Buradan buyurun! Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.