MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef ile İçli Köfte Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Şef Halil Şımır, MigrosTV mutfağında sofranıza iyi gelecek tariflerini
hazırlamaya devam ediyor! Sırada, yöresel lezzetlerin en güzeli olan içli köfte
tarifi var.
Oruk, kibbe, dolgulu köfte gibi isimlerle de bilinen içli köfte; aslen Orta Doğu
mutfağına ait bir yemektir. Ülkemizin kimi yörelerinde haşlama, kimi
yörelerinde kızartma yöntemiyle pişirilir. Bulgurun hamur haline getirilip içinin
kıyma ile doldurulmasıyla hazırlanır. Ufak tefek malzeme farklılıkları olsa da
lezzetinden hiçbir zaman ödün vermez ve tadan herkesi etkisi altına alır. Yapım
aşaması biraz meşakkatli olsa da tadım aşamasında tüm çabayı unutturur.
Siz de evde içli köfte yapmayı denemek isterseniz Halil Şef’in tarifi bunun için
harika bir fırsat olabilir. Hemen videomuzu izleyerek nefis mi nefis içli köfte
nasıl yapılır, tüm püf noktalarıyla Şef Halil Şımır’dan öğrenebilirsiniz. Şimdiden
afiyet olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz en taze kıymayı Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş etmek için tıklayın:

Halil Şef ile İçli Köfte Tarifi
MALZEMELER
  • İçi için;
  • orta yağlı kıyma

    1 kg
  • kırmızı soğan

    1 kg
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • tereyağı

    250 gram
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • pul biber

    1 çay kaşığı
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • maydanoz

    1 bağ
  • Dışı için;
  • ince bulgur

    5 su bardağı
  • irmik

    2 su bardağı
  • un

    2 su bardağı
  • tel şehriye

    Yarım paket
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • pul biber

    1 çay kaşığı
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • Pişirmek için;
  • sıvı yağ

    500 ml
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanları ince ince yemeklik doğrayın.

  • 2. Adım

    Orta ateşte altı açık olan tencereye kıymayı tencerede alalım. Kıymanın suyunu bırakıp sonra çekene kadar karıştırın. Kıyma topaklanmasın.

  • 3. Adım

    Tereyağını tencereye ekleyin. Tereyağ eridikten sonra soğanları ilave edin. Soğanlar suyunu çekene kadar kavurun.

  • 4. Adım

    Salçayı ve baharatları (1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz) karışımınıza ekleyin.

  • 5. Adım

    Harcımız iyice karvulduktan sonra ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve biracık daha kavurun sonra altını kapatın.

  • 6. Adım

    İç malzemimiz tamamlanmıi oldu. Artık geniş bir tepsiye koyun. Biraz ılıdıktan sonra buzluğa koyarak donana kadar bekleyin. (Ortlama 1-1.5 saat içerisinde genellikle donmaktadır.) Dış Malzemenin Hazırlanması 1.Bir kenarda tel şehriyeyi sıcak suyla ıslatılmış halde bekletin. 2.Bulgur ve irmiği bir yoğurma kabına alın. Birazcık ılık su yardımıyla kabın içerisinde malzeme karşımının(irmik,bulgur) tümünü ıslatın ve Ortalama 10 -15 dk bekleyin. 3.Daha sonra kabın içerisine unu ekleyin daha önce ıslattığınız tel şehriyeyi de ilave edin. 4.Biber salçası ve Baharatları (1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz) ekleyerek karıştırın. 5.Hamurumuzu güzelce yuğurmaya başlayın. Bu yuğurma esnasında ara ara hafif su ekleyin. Malzemenin hamur kıvamına dönüşmesi için bu ekleme önemlidir. 6.Hamurumuz kıvam alıncaya kadar yuğurmaya devam edin. Köfteleri hazırlamadan önce muhakkak yan tarafta bir kapta su bulundurun. Hamurun kıvamını kaybetmemesi için aras sıra yumuşatılması gerekmektedir. İçli Köftenin Pişirilmesi 1.Hamurdan yumurta büyüklüğünde beze yaparak parmağımızla orta kısmında boşluklar oluşturun. 2.Sonrasında harcımızı içine yerleştirerek hamurumuzu kapatın. 3.İçli köfteler hazır olunca buz dolabında dinlendirin. 4.Bir tencereye yağı koyup kızdırın. Ardından köfteleri tek tek içerisine ekleyip kızarında servis edin.