MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
MigrosTV Şefi’nden Şifa Niyetine Kemik Suyu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME180'DK
  • KİŞİ SAYISI4-6 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar! Her bölümünde mevsimin meyve ve sebzelerini kullanarak dünyanın farklı noktalarındaki lezzetleri sizlerle buluşturduğumuz MigrosTV Şefi Halil Şımır’ın haftalık programının bir başka bölümüyle sizlerleyiz!

Serimizin bu bölümünde Halil Şef, doktorların da önemle altını çizdiği, anneannelerimizden çokça duyduğumuz ilikli kemik suyu tarifini hazırladı. Evinizde hazırladığınız yemeklerde tatlandırıcı olarak kullanabileceğiniz bu harika tarif yemeğinizin lezzetini katlamakla kalmıyor aynı zamanda içerdiği besin değerleriyle bağışıklığınızın güçlenmesine de katkı sağlıyor.

Özellikle okula yeni başlayan çocuklara hazırlanan yemeklerde su yerine kemik suyu kullanarak daha verimli bir öğün sunabilirsiniz.

Sizler de videomuzu izleyerek kemik suyunu en doğru şekilde nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenebilir, bu şahane tarifi daha etkili hale getirmek için kullandığınız bir yöntem varsa yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!

MigrosTV Şefi’nden Şifa Niyetine Kemik Suyu Tarifi
MALZEMELER
  • Dana kemik

    1 kg
  • Kuru soğan

    1 adet
  • Havuç

    2 adet
  • Defne yaprağı

    2 adet
  • Kereviz

    6 yaprak
  • Karanfil

    3 diş
  • Sarımsak

    3 adet
  • Taze kekik

    3 dal
  • Taze biberiye

    3 dal
  • Tane karabiber

    1 çay kaşığı
  • Sıcak su

    3 L
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kemikleri ve suyu bir tencereye ekleyip kaynatın. Kaynadıkça üzerine çıkan siyah köpükleri alıp atın.

  • 2. Adım

    Ardından içerisine diğer tüm malzemeleri ekleyip 2,5 saat kadar kısık ateşte kaynatın.

  • 3. Adım

    Ardından süzüp soğumasını bekleyin ve daha sonra buz kalıplara koyup buzlukta saklayabilir yada hemen tüketmek isterseniz kullanabilirsiniz.