MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Adana Et Tava Tarifi | Bedri Usta
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4-6 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar! Ustasından Öğren programımızın bu bölüm konuğu, kebap ustası Bedri Usta! Kendisini ”Sonradan olma değil, doğuştan kebapçı.” olarak tanımlayan Bedri Usta, geleneksel lezzetlerin usta bir temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu özel bölümde, deneyimli şefimiz Adana Et Tava tarifini sizlerle paylaşıyor.

Bedri Usta’nın bu nefis tarifi sadece damakları şenlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda mutfak sırlarını da açığa çıkarıyor. Tarifi öğrenmek ve püf noktalarını keşfetmek için bu değerli içeriği kaçırmamanızı öneriyoruz.

Aşağıda yer alan listeden gerekli malzemeleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca adım adım tarif seçeneğini takip ederek tarifi en doğru şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!

Buraya tıklayarak diğer etli tarif videolarını izleyebilirsiniz.

Ayrıca buraya tıklayarak MigrosTV Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

En lezzetli tarifleri usta şeflerden öğrenmek için MigrosTV’ye abone olmayı ve bildirimleri etkinleştirmeyi unutmayın! Yeni tariflerden anında haberdar ol, mutfakta ustalaş!

Adana Et Tava Tarifi | Bedri Usta
MALZEMELER
  • Kuzu but

    2 büyük parça
  • Sarımsak

    15 diş
  • Yeşil biber

    2 adet
  • Domates

    4 adet
  • Tereyağı

    3 büyük küp
  • Toz kırmızı biber

    2 tatlı kaşığı
  • Tuz

    1 tatlı kaşığı
  • Kuru nane

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuzu butları doğrayıp tepsiye yerleştirin.

  • 2. Adım

    Domatesleri ince halkalar halinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Etlerin üzerine baharatları serpiştirin.

  • 4. Adım

    Sarımsakları ekleyin.

  • 5. Adım

    Yeşil biberleri tepsiye alın.

  • 6. Adım

    Domatesleri tepsiye yayın.

  • 7. Adım

    Üzerine tereyağlarını koyun.

  • 8. Adım

    200 derecede 45 dakika pişirin. Afiyet olsun!