MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Soya Soslu Mantarlı Hindi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Minik lezzet çanakları bu kez yanına hindi etini alıp soya sosu ile nefis bir tada kavuşuyor. Klasik tavuk yemeklerinden sıkılanlar için soya soslu mantarlı hindi tarifimiz farklı bir alternatif olacak.

Püf noktası:

Soya sosu kullandığınız için hindi yapımında tuz kullanmayın. Rendelenmiş kaşar peyniri yerine mozzarella peyniri kullanabilir, patates suflesini biberiye ilavesiyle çeşnilendirebilirsiniz.

Sufle yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Soya Soslu Mantarlı Hindi Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • hindi göğüs eti

    600 gram
  • kültür mantarı

    300 gram
  • kırmızı biber

    1 adet orta boy
  • yeşil biber

    1 adet orta boy
  • konserve mısır

    1 kutu
  • soya sosu

    2 yemek kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş
  • tereyağı

    Patates suflesi için; 1 yemek kaşığı
  • patates

    3 adet büyük boy haşlanmış
  • süt

    1/2 su bardağı
  • krema

    150 gram
  • yumurta

    2 adet
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • kaşar peyniri

    Üzerine; 1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız hindi göğüs etini küçük küpler halinde kesin.

  • 2. Adım

    Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince dilimleyin. Çekirdekleri çıkardığınız renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin.

  • 3. Adım

    Zeytinyağını kızdırın, küp şeklinde doğranmış hindi göğüs etlerini ekleyip yüksek ateşte soteleyin.

  • 4. Adım

    Sırasıyla; dilimlenmiş mantar, doğranmış ve kırmızı yeşil biber, suyunu süzdürdüğünüz konserve mısır, soya sosu ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

  • 5. Adım

    Patates sufle için; kabuklu olarak haşladığınız patatesleri, kabuklarını soyup püre haline getirin.

  • 6. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, süt, krema, yumurta, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

  • 7. Adım

    Hazırladığınız patates püresini yağlanmış sufle kaplarına eşit olarak paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın.

  • 8. Adım

    Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri eklediğiniz patates suflelerini renk alana kadar pişirdikten sonra soya soslu mantarlı hindi eşliğinde sıcak olarak servis edin.