MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dut Pekmezi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Dut mevsimini sabırsızlıkla bekleyen dut âşıkları burada mı? Bu kez leziz dutlardan, şifa niteliğinde bir pekmez hazırlama fikrimize de bayılacağınızdan eminiz.

İsmi duyulduğu an “Olsa da yesem” denilen lezzetlerin başında gelecek ister kaşık kaşık ister ekmeğe sürüp tüketebileceğiniz isterseniz de tatlı, pasta tariflerinde kullanabileceğiniz leziz dut pekmezinin lezzetine doymaya; onunla sağlıklı bir yaşamın kapısını aralamaya hazırsanız gelin peşimizden.

Bebek ve çocukların gelişimine katkı sağlaması, yorgun geçen gün için hızlıca enerji sağlayabilmesi, kansızlık, mide, öksürük gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi gibi özellikleri ile her evde bir kavanoz olması gereken sihirli bir yaşam iksiri gibi olan dut pekmezinin yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda.

Dut pekmezi tarifi, dut pekmezi nasıl yapılır, dut pekmezi yapılışı, dut pekmezi yapımı, evde dut pekmezi hazırlanışı, dut pekmezi faydaları, dut pekmezi nasıl hazırlanır ve daha birçok pekmez tarifi için bizden ayrılmayın.

Dut Pekmezi Tarifi
MALZEMELER
  • karadut

    1 kg.
  • limon suyu

    Yarım
  • su

    5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Dutların hepsini bir süzgeçte iyice yıkadıktan sonra derin bir tencereye alarak 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 40 dakika kaynatılarak dutların suyunu bırakması sağlanır.

  • 2. Adım

    Dutlar suyunu ve rengini bıraktıktan sonra süzülür ve kalan dutlar iyice sıkılır.

  • 3. Adım

    Elde edilen su tekrar tencere içerisine alınarak koyu bir kıvam alana dek kaynatılır.

  • 4. Adım

    Kıvam alan pekmeze limon suyu ilave edilip 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.

  • 5. Adım

    Son olarak oda sıcaklığına gelen pekmezi kavanozlara doldurup muhafaza edin.