MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef’ten Hamsi Buğulama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4-6 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar! MigrosTV Şefi Halil Şımır tam mevsiminde, hem çocuklar hem de yetişkinler için çok önemli Omega-3 kaynağı harika bir tarifi sizlerle paylaştı; hamsi buğulama!

Hamsi balığının sofralarla tekrardan buluşması hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Özellikle Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden hamsinin bu halini sizler de çok seveceksiniz. Güzelce ayıkladığınız balıklarınızı domates, soğan, maydanoz, limon, biberiye ve baharatlar ile harmanlayarak yapabileceğiniz bu harika tarifi kesinlikle denemelisiniz. Bu lezzetli balık tarifini çocuklarınıza da deneterek Omega-3 katkısı almasını sağlayabilir, hem gelişimine hem de bağışıklığına katkıda bulunabilirsiniz.

Halil Şef’ten Hamsi Buğulama Tarifi
MALZEMELER
  • Ayıklanmış hamsi

    500 g
  • Kuru soğan

    3 adet
  • Domates

    3 adet
  • Maydanoz

    8 dal
  • Taze kekik

    3 dal
  • Taze biberiye

    3 dal
  • Defne yaprağı

    2 adet
  • Tuz

    1,5 çay kaşığı
  • Karabiber

    1/4 çay kaşığı
  • Limon

    1/2 adet
  • Zeytinyağı

    1/2 çay bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Bir tencerenin içerisine yağı ve soğanları ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Soğanlar hafifçe ölünce içerisine 2 adet doğranmış olan domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Domateslerde hafif ölünce içerisine biberiyeyi ve kekikleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Fırın kabına soğanlı karışımın yarını ekleyin üzerine hamsileri dilimlenmiş olan domatesi maydanozları tuzu ve karabiberi ekleyin. Üzerine tekrardan soğanlı harcı ve kalan diğer malzemeleri de ekleyin.

  • 5. Adım

    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk. kadar pişirip servis edebilirsiniz.