Kahvaltıların, çay sofralarının akla gelen ilk lezzetlerinden biri olan, çocukların bayıldığı, yetişkinlerin de miktarını abartmamak için kendini âdeta zor tuttuğu nefis pankeklerden bu kez kat kat lezzete sahip bir pasta yapmaya ne dersiniz?
Genellikle çeşitli şuruplar ya da çikolata kreması ile tüketilen pankekleri bu kez bolca krem şanti ve meyveler ile buluşturup sunumu da tadımı da birbirinden hoş bir pastaya dönüştürüyoruz!
Nefis ve sıra dışı bir lezzet deneyimine ulaştıracak pankek pastanın yapımı üstelik çok pratik! Siz de lezzetten vazgeçmeden daha ekonomik ve farklı bir pasta tatmak istiyorsanız pankek pasta yapılışı hakkında tüm detaylara videomuzdan ulaşabilirsiniz. Çayınızı hazırlamayı ve pankek pasta gibi daha birçok kolay pasta tarifi için MigrosTV videolarını incelemeyi sakın unutmayın, şimdiden afiyet olsun!
YAPILIŞI:
2. Krep tavası veya kaygan yüzeyli bir tavayı fırça yardımı ila hafif yağlayın.
3. Ocağın altını her zaman hafif kısıkta tutun ve hazırladığınız hamurdan yarım kepçe kadar döküp üzeri göz göz olana dek pişirin.
4. Üzeri göz göz olduktan sonra çevirip diğer tarafınıda pişirebilirsiniz.
5. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın ve hazırladığınız pancakeleri soğutun. Ardından bir tabağa ilk olarak bir adet pancake üzerine krem şantiyi sürün meyveleri krem şantinin üzerine gelişi güzel yerleştirin.
6. Diğer pancake üzerine şanti sürüp üzerine kapatın. Tüm pancake hamurları bitene kadar aynı işlemi uygulayın ve son olarak üzerine krem şanti sürüp meyveler ile süsleyip buzdolabında en az 30 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.