MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lahmacun İçi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Lahmacun keyfini, ev yapımı lezzetiyle sofranıza getiriyoruz.

Püf noktası: 

Kuru soğanları mutfak robotunda püre haline getirebilir, arzuya göre sivri biberlerle birlikte küçük parçalar halinde kesebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Domates püresi yerine mevsiminde sulu ve taze domates kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazır yufkadan hazırladığınız mini lahmacunlar üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip sıcağı sıcağına servis edebilirsiniz.

Lahmacun İçi Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    2 adet
  • su

    1/2 su bardağı sıcak
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
  • kıyma

    Üzeri için; 300 gram orta yağlı
  • sıvı yağ

    1 yemek kaşığı
  • soğan

    2 adet orta boy kuru
  • yeşil sivri biber

    2 adet orta boy
  • domates püresi

    2 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • nane

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir kaseye aldığınız orta yağlı kıymayı; sıvı yağ, püre haline getirilmiş kuru soğan, doğranmış sivri biber, kıyılmış maydanoz, domates püresi, biber salçası, nane ve tuz ilavesiyle karıştırın.

  • 2. Adım

    Elde ettiğiniz kıymalı harcı üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.

  • 3. Adım

    Küçük bir kaba aldığınız tereyağını bir kaşık yardımıyla karıştırın.

  • 4. Adım

    Mutfak tezgahına bir adet yufkayı serin, üzerini tereyağlı su ile yağlayıp diğer yufkayı üzerine örtün.

  • 5. Adım

    İki kat yufkayı küçük bir kalıp yardımıyla yuvarlak şeklinde kesin. Tüm yufka bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  • 6. Adım

    Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi üzerine aldığınız yufkaların üzerine hazırladığınız kıymalı harcı eşit olarak paylaştırın.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15-20 dakika kadar pişirip ılık olarak servis edin.