MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kabak Kızartması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Taze sebzelerin en lezzetli hallerinden biri; Yoğurt sos ve dereotu ile lezzetlenen kabak kızartması tarifi MigrosTV’de!

Kabak Kızartması Tarifi
MALZEMELER
  • kabak

    3 adet orta boy
  • ayçiçek yağı

    1,5 su bardağı
  • dereotu

    1/4 demet
  • yoğurt

    1 su bardağı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkadığınız kabakların fazla suyunu süzdürün. Uç kısımlarını aldığınız kabakların kabuklarını bütün olarak soyun.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kabakları ince ince dilimleyin, fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın. Ayıklanmış dereotu yapraklarını incecik kıyın.

  • 3. Adım

    Küçük bir kaba aldığınız yoğurdu tuz ilavesiyle çırpın. Ayçiçek yağını tencerede kızdırın.

  • 4. Adım

    İki parti halinde eklediğiniz kabakları; kızgın yağda, hafif bir renk alana kadar kızarttıktan sonra fazla yağını süzdürüp servis tabağına alın.

  • 5. Adım

    Çırpılmış tuzlu yoğurt ve incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak servis edin.