Halk arasında “akıtma” olarak da bilinen krep, kahvaltı ve özenle hazırlanan çay sofralarını süsleyen hoş bir lezzettir; ancak bu kez durumlar biraz farklı. Krep kelimesinin yanına bir de “süzet” eklenmiş ki tüm lezzet değişivermiş. Çoğunluğun tuzlu olarak bildiği lezzet, bu kez karşımıza güzel bir tatlı olarak çıkıyor. Aslına bakarsanız biraz da yanlışlık var bu işin içinde. Şöyle ki krep süzetin hakkında birkaç efsane dolanmakta. Onlardan biri de garson Henri Charpentier’in Cafe De Paris’teki misafirlerine servisleri hazırlarken kafasının biraz karışmış olması. H. Charpentier, krep soslarını hazırlarken yanlışlıkla şeker ve tereyağını yakıyor ve lezzeti misafirlerine öylece sunuyor. Misafirlerinden olan Galler prensi neyse ki bu lezzete bayılıyor. Bunun üzerine prens, ona eşlik eden Suzette’nin ismini kreplere verilmesini istiyor. O gün bugündür yanlışlıkla keşfedilen krep “Crepes Suzette” yani krep süzet ismini alıyor. Şimdilerde Fransızların ünlü krep tatlısı olarak bilinen lezzete tüm Fransız restoranlarında rastlamak mümkün. Bir gün Fransa’ya yolunuz düşerse tatmadan dönmeyin deriz, düşmezse de üzülmeye gerek yok. Videomuzu izleyin ve hemen kendi evinizde kendi ellerinizle hazırlamayı deneyin.
Yapımı oldukça pratik, malzemeleri oldukça insaflı olan krep süzeti denemek isteyeceğinize eminiz, şimdiden afiyet olsun!
Krep süzet nasıl yapılır, krep süzet tarifi, kolay krep süzet nasıl hazırlanır, evde krep süzet yapımı, Fransız tatlısı krep süzet tarifi, krep süzet hazırlanışı ve daha birçok pratik lezzet detaylı anlatımlarıyla MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin!