MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Karışık Kuru Dolma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK'DK
  • PİŞİRME'DK
  • KİŞİ SAYISI Porsiyon

Merhaba lezzet tutkunları! MigrosTV ailesi olarak bu videoda, misafir sofralarının vazgeçilmezi, Türkiye’nin en gözde tariflerinden biri olan karışık kuru dolma ile karşınızdayız! Bayram havasını sofralarınıza taşıyacak bu lezzet şölenine hazır olun. Şimdi birlikte adım adım bu nefis tarifi keşfetmeye başlayalım!

Tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ya da Migros uygulamasından temin edebilirsiniz.

Hazırsanız tarif detaylarına geçelim!

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

MigrosTV’nin ilginizi çekebilecek diğer videoları;

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Karışık Kuru Dolma Tarifi
MALZEMELER
  • Soğan

    2 adet
  • Pirinç

    1,5 su bardağı
  • Kıyma

    300 gram
  • Taze soğan

    2 dal
  • Maydanoz

    Yarım demet
  • Dereotu

    Yarım demet
  • Domates salçası

    1,5 yemek kaşığı
  • Karabiber

    1 çay kaşığı
  • Pul biber

    1 çay kaşığı
  • Tuz

    1 çay kaşığı
  • Sumak

    1 çay kaşığı
  • Zeytinyağı

    1/2 çay bardağı
  • Kuru patlıcan

    8-10 adet
  • Kuru biber

    5-6 adet
  • Yeşil dolmalık biber

    4-5 adet
  • Asma yaprağı

    15-20 adet
  • Nar ekşisi

    3 yemek kaşığı
  • Tuz

    1 çay kaşığı
  • Sıcak su

    4,5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İç harç için, pirinç, kıyma, taze soğan, maydanoz, dereotu ve kuru soğanı bir kaba alın. Salça, tuz, karabiber, pul biber, sumak ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.

  • 2. Adım

    Kuru patlıcan ve biberleri sıcak suyla kaynatıp süzün. Asma yapraklarını da sıcak suda bekletip süzün.

  • 3. Adım

    İç harç ile kuru biber ve patlıcanları doldurun, yeşil dolmalık biberleri de iç harçla doldurduktan sonra tencereye dizin.

  • 4. Adım

    Nar ekşisi, tuz ve zeytinyağıyla hazırladığınız sosu dolmaların üzerine dökün. Tencereyi kapatarak kısık ateşte pişirin.