MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şiveydiz Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Şiveydiz yemeğinin bir de çorbası var ki biz bunu deneyimledik! Şiveydiz çorbası, taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan enfes bir Antep yemeği. Osmanlı mutfağında da yer alan bu nefis çorba, hafif ekşimsi tadı ile damaklarda eşsiz bir lezzet bırakıyor. Siz de bir kaşık almaz mısınız?

Şiveydiz Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • kuşbaşı et

    250 gram
  • su

    1 litre
  • süzme yoğurt

    250 gram
  • yumurta

    1 (Sadece sarısı)
  • taze soğan

    Birkaç
  • haşlanmış nohut

    1 su bardağı
  • nane

    Bir tutam
  • sıvı yağ

    1 yemek kasığı
  • un

    1 yemek kasığıın
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Suyu ve etleri bir tencerede etler pişene kadar kaynatın.

  • 2. Adım

    Başka bir tencerede yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.

  • 3. Adım

    Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

  • 4. Adım

    Altını kapadıktan sonra kaynayan etin suyundan bir iki kepçe yoğurtlu karışıma yedirin.

  • 5. Adım

    Ardından bu karışımı kaynamakta olan et suyuna ekleyin.

  • 6. Adım

    İnce kestiğiniz taze soğanları ve nohudu da bu karışıma ekleyin.

  • 7. Adım

    1 ,2 dakika daha piştikten sonra üzerine nane yakıp servis edin.