MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lor Peynirli Ravioli Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK50'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Peynir çeşitlerinin en hafifi, en lezzetlisidir lor peyniri. Nefis bir gözlemenin içini de doldurur, nefis bir tatlıyı da en güzel şekilde tamamlar. Kalori düşmanı, form dostudur âdeta. Protein, kalsiyum, fosfor açısından en zengin peynirlerden biridir. Özellikle tuzdan uzak durmak ve kilo vermek isteyenler için harika bir alternatiftir.

Kırmızı pancar ise sindirim dostu besinlerin başında gelir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirme, kanı temizleme gibi birçok özelliği sayesinde vücuda bolca sağlık sunar. Durumlar böylesine cezbedici olunca diyoruz ki; gelin bu iki kahramanı bir tarifte buluşturalım ne dersiniz? İşte karşınızda nefis, lor peynirli pancar ravioli! Kırmızı pancar, irmik, yumurta, maydanoz, parmesan ve ceviz gibi birbirinden güzel malzemelerle nasıl kötü bir sonuç çıkabilir ki zaten?

Lor peynirli pancar ravioli yapımı, lor peynirli pancar ravioli tarifi, lor peynirli pancar ravioli yapılışı, lor peynirli pancar ravioli hazırlanışı, ev yapımı lor peynirli pancar ravioli, lor peynirli pancar ravioli nasıl yapılır, lor peynirli pancar ravioli nasıl hazırlanır, lor peynirli pancar ravioli malzemeleri nelerdir, lor peynirli pancar ravioli yapımı ve daha birçok farklı tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Lor Peynirli Ravioli Tarifi
MALZEMELER
  • un

    Hamuru için; 300 gr
  • yumurta

    2 adet
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı tuz
  • pancar püresi

    80 gr pancar püresi
  • irmik

    4 yemek kaşığı irmik
  • pancar

    İç harcı için; 1 su bardağı
  • lor peyniri

    200 gr
  • parmesan

    35 gr toz
  • ceviz

    1 çay bardağı kırık
  • maydanoz

    Yarım demet ince kıyılmış
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pancarları haşlayın kabuklarını soyun ve hepsini rendeleyin.

  • 2. Adım

    Rendelediğiniz kısımdan 80 gr pancar ayırıp blenderdan geçirip püre haline getirin.

  • 3. Adım

    Hamur malzemelerini bir kabın içerisinde pancar püresi ile birlikte karıştırın ve gerekirse un ilavesi yapıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 4. Adım

    Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika üzeri streçli bir şekilde buzdolabında bekletin.

  • 5. Adım

    Hamur buzdolabında beklerden iç harcı için olan tüm malzemeleri karıştırın.

  • 6. Adım

    Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp 2 parçaya bölün ve elinizde biraz yuvarlayın.

  • 7. Adım

    Hamurun 2 parçayı da eşit boyda oklava veya merdane yardımı ile bıçak sırtı kalınlığına gelecek şekilde açın.

  • 8. Adım

    İç harçtan bir çatal yardımı ile alıp aralarında bir oklava kadar boşluk kalacak şekilde yerleştirin.

  • 9. Adım

    Boş kalan alanlara bir fırça yardımı ile su sürün.

  • 10. Adım

    Diğer hamurun üzerine bir fırça yardımı ile su sürün ve diğer harçlı hamurun üzerine kapatın.

  • 11. Adım

    Bastırdığınız her kare parçasını bir rulet yardımı ile kesin.

  • 12. Adım

    Kaynar suya biraz zeytinyağı ekleyip makarnalarınızı içerisine atın ve 6 dakika kadar pişirin.

  • 13. Adım

    3. Piştikten sonra üzerine bir miktar tereyağı ve parmesan rendesi dökerek servis edin.