MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Krem Karamel Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Krem karamel lezzetini evinizde yaşamak ister misiniz?  Nefis ve şölen tadında bir lezzet. Krem karamel tarifi MigrosTV’de. Daha pek çok tatlı, reçel, turşu ve konserve tarifleri; pratik ve aperatif lezzetler için MigrosTV’yi takip edebilirsiniz.

Püf noktası:
Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Karameli çok koyu bir renk almadan ocaktan alın. 
Isıya dayanıklı fırın kabına aldığınız krem karamel kaplarının yarısına gelene kadar su eklemeye dikkat edin. Aksi takdirde ısıyla kaynamaya başlayan su krem karamellerin içerisine girecek ve kıvamını bozacaktır.

Krem Karamel Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    6 adet
  • şeker

    250 gram toz
  • süt

    5 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • toz şeker

    Karameli için: 250 gram
  • su

    3 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Karameli için; küçük bir sos tenceresine aldığınız toz şeker ve suyu kısık ateşte karamel rengini alana kadar kaynamaya bırakın.

  • 2. Adım

    Hazırladığınız karameli ısıya dayanıklı küçük kaplara paylaştırıp bir kenarda bekletin.

  • 3. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir kaseye alın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri eriyene kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Süt ilavesiyle köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Vanilya ilavesiyle tadını zenginleştirin.

  • 5. Adım

    Köpük köpük olan sütlü ve yumurtalı karışımın üzerindeki süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla alın.

  • 6. Adım

    Tabanını karamel ile kapladığınız fırın kaplarının üzerine yumurtalı ve sütlü karışımdan ekleyin.

  • 7. Adım

    Geniş bir fırın tepsisine dizdiğiniz porsiyonluk tatlı kaplarının yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.

  • 8. Adım

    Önceden ısıtılmış 170-175 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlıları, oda sıcaklığında dinlendirip buzdolabında soğutun. Kalıplarından ters çevirip çıkardığınız tatlıları soğuk olarak servis edin.