MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yılbaşı Çikolata Topları Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Herkesin çok sevdiği ve dayanamadığı çikolatalardan parlak şekerli çikolata topları yapmak istemez misiniz? O zaman hemen yapmaya başlayabilirsiniz. İştah açıcı parlak şekerli çikolata toplarını kendi ellerinizle yapıp, hediye paketleriyle kaplayarak arkadaşarınıza hediye edebilirsiniz. Ayrıca çocukların da ilgisini çekeceğinden eminiz. Şimdiden afiyet olsun.



              
Yılbaşı Çikolata Topları Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    125 gr
  • esmer şeker

    155 gr
  • yumurta

    2
  • kakao

    30 gr
  • labne

    100 gr
  • pudra şekeri

    150 gr
  • bitter çikolata

    375 gr
  • beyaz çikolata

    100 gr
  • sıvı yağ

    2 çay kaşığı
  • lolipop çubuğu

    Birkaç
  • yenilebilir boncuk

    Biraz
  • un

    150gr
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Fırınımızı 180 derecede ısıtıp kek kalıbımızı yağlıyoruz.

  • 2. Adım

    20cm'lik kek kalıbımızı yağlıyoruz.

  • 3. Adım

    Esmer şekeri ve tereyağını mikserle iyice çırpıyoruz.

  • 4. Adım

    Karışımımıza yumurtalarımızı teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

  • 5. Adım

    Unu ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kalıbımıza döküp 35-40 dakika pişiriyoruz.

  • 6. Adım

    İyice soğuttuğumuz keki parçalayarak mikser yardımıyla iyice parçalıyoruz.

  • 7. Adım

    Labne peyniri ve pudra şekerini iyice çırpıp parçaladıgımız keke karıştırıp iyice yediriyoruz.

  • 8. Adım

    Karışımdan çorba kaşığıyla aldıgımız parçaları küçük toplar yaparak strec filme sarıp 4 saat buzdolabında bekletiyoruz.

  • 9. Adım

    Sütlü çikolatamızı benmari şeklinde eritiyoruz. Çikolataya batırdığımız çubukları toplara geçiriyoruz.

  • 10. Adım

    Topları çikolataya batırıp çubuklarımızı strafor benzeri bir maddeye saplayarak yaklaşık 30 dakika kurumaya bırakıyoruz.

  • 11. Adım

    Beyaz çikolatayıda eritip çay kaşığı yardımıyla toplarımızı süslüyoruz.

  • 12. Adım

    Son bir dokunuş olarak gümüş boncuklarımızla topping yapıyoruz.

  • 13. Adım

    Fırınımızı 180 derecede ısıtıp kek kalıbımızı yağlıyoruz.

  • 14. Adım

    20cm'lik kek kalıbımızı yağlıyoruz.

  • 15. Adım

    Esmer şekeri ve tereyağını mikserle iyice çırpıyoruz.

  • 16. Adım

    Karışımımıza yumurtalarımızı teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

  • 17. Adım

    Unu ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kalıbımıza döküp 35-40 dakika pişiriyoruz.

  • 18. Adım

    İyice soğuttuğumuz keki parçalayarak mikser yardımıyla iyice parçalıyoruz.

  • 19. Adım

    Labne peyniri ve pudra şekerini iyice çırpıp parçaladıgımız keke karıştırıp iyice yediriyoruz.