MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Baklava Yufkasından Çıtır Çıtır Patlıcanlı Börek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI8-12 Porsiyon

MigrosTV Şefi Halil Şımır, mutfak sırlarını paylaşmaya devam ediyor. Bu videomuzda, klasik börek tariflerine yeni bir soluk getiren patlıcanlı börek tarifini adım adım sizlerle buluşturuyoruz. 15 dakika hazırlık ve 60 dakika pişirme süresi ile 8-12 kişilik bu enfes böreği evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ya da Migros uygulamasından temin edebilirsiniz. Ayrıca tarifin yapım aşamalarını takip ederek patlıcanlı böreği en doğru ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

İlginizi çekebilecek videolarımız;

Diğer börek tariflerini izlemek için hemen tıklayın!

Çayın yanına yakışacak poğaça tarifleri için hemen tıklayın!

Baklava Yufkasından Çıtır Çıtır Patlıcanlı Börek Tarifi
MALZEMELER
  • Baklavalık yufka

    1 paket
  • Patlıcanlı Harç İçin;

  • Sıvı yağ

    4 yemek kaşığı
  • Kuru soğan

    1 adet
  • Salça

    1 yemek kaşığı
  • Kıyma

    400 gram
  • Patlıcan

    4 adet
  • Tuz

    1 tatlı kaşığı
  • Karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • Sosu için;

  • Süt

    2 çay bardağı
  • Maden suyu

    1/2 su bardağı
  • Sıvı yağ

    1/2 su bardağı
  • Tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir tavada yağı kızdırın ve ardından doğranmış soğanları ve salçayı ekleyip biraz kavurun.

  • 2. Adım

    Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Bu arada patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suya koyun ve 15 dakika bekletin, böylece patlıcanların acısı çıkmış olacak.

  • 4. Adım

    Bekleme süresi sonunda patlıcanların suyunu süzün ve kıymalı karışıma ekleyin. İç harcını pişirin ve son olarak tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pişme işlemi tamamlandığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 5. Adım

    Ayrı bir kapta, yağ süt maden suyu ve biraz tuz karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Fırın kabını yağlayın ve baklavalık yufkayı tabana serin. Yufkanın üzerine hazırladığınız sütlü sosu fırça yardımıyla hafifçe sürün ve bu işlemi yufkanın her katı için tekrar ederek toplamda 20 kat yapın.

  • 6. Adım

    Soğuyan patlıcanlı iç harcın yarısını yufkaya ekleyip her yerine dağıtın. Daha sonra tekrar yufka sermeye devam edin ve her katına sos sürerek toplam 10 kat daha yapın.

  • 7. Adım

    Kalan patlıcanlı harcı üzerine ekledikten sonra, 20 kat yufkayı aynı şekilde soslayarak üst üste dizin ve en üst katın üzerine bolca sos sürün.

  • 8. Adım

    Böreği dilimleyin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika pişirip ılık olarak servis edin.