Fodula Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,66/5 Toplam: 3.834 Oy
view 37.714
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Fodula Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Osmanlı Saray Mutfağı‘nın görkemli tarifleri MigrosTV’de! Hünkar beğendiMahmudiye ve Mastave tariflerinin ardından şimdi de geleneksel Osmanlı yemeklerinden birinde sıra; fodula. İhtişamlı saray yemeği fodula tarifi MigrosTV’de yayında!

Fodula Yapımı:

1. Tereyağının yarısını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun.
2. Üzerine eti ilave edin. Suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.
3. Tencereye bezelye, küp doğranmış havuç ve domatesi katın.
4. Rezene, anason ve tuzu da ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
5. Suyunu kontrol ederek et yumuşayana kadar pişirip, ocaktan alın.
6. Çavdar ekmeklerinin üzerini kapak şeklinde kesin.
7. İçlerini çıkarıp, etli harcı paylaştırın.
8. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
9. Kalan tereyağını küçük bir tavada eritip, üzerine ada çayı ekleyin.
10. Karıştırıp ocaktan alın ve ekmeklerin üzerine gezdirin.
11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirip servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER