MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fodula Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Osmanlı Saray Mutfağı‘nın görkemli tarifleri MigrosTV’de! Hünkar beğendiMahmudiye ve Mastave tariflerinin ardından şimdi de geleneksel Osmanlı yemeklerinden birinde sıra; fodula. İhtişamlı saray yemeği fodula tarifi MigrosTV’de yayında!

Fodula Tarifi
MALZEMELER
  • çavdar ekmeği

    4 küçük
  • dana eti

    600 gr kuşbaşı
  • tereyağı

    2 çorba kaşığı
  • soğan

    1 adet
  • bezelye

    1 çay bardağı
  • havuç

    1 adet
  • domates

    1 adet
  • rezene

    Bir tutam
  • anason

    Bir tutam
  • sıcak su

    Yeteri kadar
  • adaçayı

    1 çay fincan
  • tuz

    1 tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tereyağının yarısını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun.

  • 2. Adım

    Üzerine eti ilave edin. Suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Tencereye bezelye, küp doğranmış havuç ve domatesi katın.

  • 4. Adım

    Rezene, anason ve tuzu da ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

  • 5. Adım

    Suyunu kontrol ederek et yumuşayana kadar pişirip, ocaktan alın.

  • 6. Adım

    Çavdar ekmeklerinin üzerini kapak şeklinde kesin.

  • 7. Adım

    İçlerini çıkarıp, etli harcı paylaştırın.

  • 8. Adım

    Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.

  • 9. Adım

    Kalan tereyağını küçük bir tavada eritip, üzerine ada çayı ekleyin.

  • 10. Adım

    Karıştırıp ocaktan alın ve ekmeklerin üzerine gezdirin.

  • 11. Adım

    1. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirip servis yapın.