MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Meyhane Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Haşlanmış nohut, pilavlık bulgur ve salça… Bu üç lezzetin tencereye dolması ile karşınızda efsane meyhane pilavı! Detaylar için videomuza buyurun.


              
Meyhane Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • bulgur

    2 su bardağı
  • su

    3 su bardağı
  • soğan

    1 adet
  • sarımsak

    3 diş
  • biber salçası

    1/2 yemek kaşığı
  • domates

    2 adet
  • yeşil biber

    1 adet
  • nohut

    1 su bardağı
  • tavuk bulyon

    1 adet
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • pul biber

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • kuru nane

    1 çay kaşığı
  • tereyağı

    2 çorba kaşığı
  • ayçiçek yağı

    Yarım çay bardağı
  • domates salçası

    1/2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sıvı yağı ve tereyağını tencereye koyun.

  • 2. Adım

    Tereyağı eriyince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin, pembeleşene kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Ardından salçayı ekleyin. Kabuklu domatesleri küp küp doğrayın, iri olmamasına dikkat edin.

  • 4. Adım

    Biberleri de ince doğrayın. Domates ve biberleri tencereye koyun ve karıştırın.

  • 5. Adım

    Bulyonu ezip ekleyin. Domatesler pişince haşlanmış nohutları, bulguru ekleyip iyice karıştırın.

  • 6. Adım

    Suyunu, tuz ve baharatların hepsini ilave ederek kapağı kapatın.

  • 7. Adım

    Su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Suyunu çekince ocağı kapatın. Havlu kağıt koyup demlenmesini bekleyin.