Ev Mantısı Tarifi
3 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 5
3,67/5Toplam: 3 Oy
view 2.548
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tadına doyum olmayan ev mantısı tarifi kısa ve kolay videosuyla MigrosTV’de.

Mantı; yapılması zahmetli, yenmesi hiç uzun sürmeyen nadir lezzetlerimizden biridir. Kayseri, Kastamonu gibi birçok yörede şekil, isim ya da iç harcının yapımı farklılık gösterse de değişmeyen tek noktası, her daim çok çok lezzetli olmasıdır.

Özel bir sofra kurulacaksa akla ilk olarak güzel bir mantı hamuru açmak gelir. Hazırlanan nefis bir mantı ile bazen başka şehirde okuyan evlat karşılanır, bazen askerden gelen evlat kucaklanır. Biraz anne yemeğidir, biraz büyükanne. Zahmetine hayran kalınası, lezzeti ile büyülenesidir!
Siz mantınızı nasıl alırsınız? Evde bildiğiniz eller, bildiğiniz malzemeler ile yapılanını mı; yoksa dışarıda bilmediğiniz restoranlarda yapılanını mı? Bizce restoranları da köy menüsü diye sizi cezbetmeye çalışan tüm işletmeleri de unutun; çünkü biz ev mantısının sırrını sıradaki videomuzda veriyoruz.

Hadi o zaman; “Mantı olsun başka hiçbir şey olmasa da olur, her gün yesem bıkmam!” diyenler de “Bolca kıymalı, bolca yoğurtlu, bolca soslu bir mantıya kim bayılmaz?” diyenler de hemen videomuzu izlesin, şimdiden afiyet olsun!

Ev mantısı tarifi, ev mantısı yapımı, ev mantısı yapılışı, ev mantısı hazırlanışı, ev mantısı yapılır, ev mantısı nasıl hazırlanır, ev yapımı mantı, nefis mantı ve daha birçok lezzet MigrosTV’nin pratik videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

:

1. Tüm malzemeleri tezgahta hazırlayın ardından unu bir kabın içerisine ilave edip havuz yapın.
2. Ardından içerisine yumurtayı ekleyip yavaşça yumurtayla unu karıştırın suyu ilave edin ve iyice yoğurun.
3. Hamur kulak memesi kıvamında yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olmalı.
4. İyice yoğurduğunız hamuru dinlendirmek için üzerini örtüp bekleyin.
5. İç harcı hazırlayın tüm iç malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırıp iyice yoğurun.
6. Dinlenen hamuru 2 parçaya bölün ve elinizde yuvarlayın.
7. Tezgaha bir miktar un serin hamuru koyun ve üzerine tekrar un serpin ilk olarak merdane daha sonra oklara yardımı ile hamuru açın.
8. Açtığınız hamuru oklavadan 1 cm kadar daha geniş alarak enine boyuna kare kare olana kadar kesin.
9. Kıymalı harçtan ufak ufak parçaları her bir kareye yerleştirin ve tek tek alinize alarak düz kenarlarından çimdik atar gibi birleştirin.
10. Elinizdeki tüm hamur ve malzeme bitene dek bu işlemi tamamlayın.
11. Ardından bir tencereye su ekleyin içerisine bir miktar zeytinyağ ve tuz ekleyin kaynatın içerisine mantıları ilave edin; 8-10 dakika kadar pişirin.
12. Bir tavaya tereyağ ekleyin üzerine kırmızı biber ve nane ekleyip karıştırın.
13. Haşlanan mantıyı bir tabağa alıp üzerine yoğurt ve sos ilave ederek servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER