MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kabak Yemeği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Mevsimin en nefis kabakları, harika bir yemek için dilimlenip bir tencere içinde farklı malzemelerle kaynaşıyor ve nefis bir uyum yakalıyor! Özellikle sebze ve et birlikteliğini sevenlerin bayılacağı uzun kabak yemeği yumuşacık, tel tel ayrılan kuzu eti lokmalarının; acı biber salçası, karabiber, kimyon ve bolca domatesin bir araya geldiği, büyüleyen aşkını anlatıyor. Kabak ve etin faydalarını birleştiren, özellikle gelişim çağındaki çocuklar için çok faydalı bir seçenek olacak besleyici ve hafif bu tarifi tabaklarınıza doluşturmak için daha fazla geç kalmayın. İster öğlen ister akşam yemeğine hazırlayıp hem lezzete hem de vitamin ve proteine doyun. Uzun kabak yemeği tarifi hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Uzun kabak yemeği tarifi, uzun kabak yemeği yapımı, uzun kabak yemeği yapılışı, uzun kabak yemeği nasıl yapılır, uzun kabak yemeği hazırlanışı, uzun kabak yemeği nasıl hazırlanır, uzun kabak yemeği malzemeleri nelerdir, ev yapımı uzun kabak yemeği ve daha birçok nefis tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Kabak Yemeği Tarifi
MALZEMELER
  • kabak

    3 adet
  • limon suyu

    1 adet
  • sarımsak

    1 diş
  • soğan

    1 adet
  • domates

    1 kg
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    3 yk
  • kuzu eti

    1 kg
  • acı biber salçası

    1,5 yemek kaşığı
  • tuz

    2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanları küp küp doğrayın.

  • 2. Adım

    Sarımsakları ince ince kıyın, bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve kuşbaşı kesilmiş olan kuzu etlerini ekleyin.

  • 3. Adım

    Sarımsak ve soğanları da ekleyin ve kavurun.

  • 4. Adım

    Ardından tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Ufak bir kasenin içerisinde salça ve limon suyunu çırpın tencereye ilave edin.

  • 6. Adım

    Baharatları ilave edin, kabakları şeritler halinde kesin ve etlerin üzerine ekleyin.

  • 7. Adım

    Küp küp kesilmiş domatesleri de ekleyerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

  • 8. Adım

    Kabakları çok öldürmeden 15 dakika kadar daha pişirip servis edin.