MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hamsili Güveç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Hamsili güveç tarifimize geçmeden önce hamsi alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda pratik ipuçları vermek isteriz. Öncelikle hamsinin gözler saydam, parlak ve içeriye çökmemiş olmalı. Solungaçlar parlak kırmızı renkte olmalı ve balık suya bırakıldığında dibe çökmemeli. Elinize alıp gövdesine bastırdığınızda çukur olmaması da bir diğer dikkat edilmesi gereken konulardan. Güveçte yapılan lezzetleri severseniz, bir de hamsili güveç deneyin deriz. Pratik ve leziz balık tarifleri MigrosTV’de!

Hamsinin yanına şöyle güzel bir pilav yapmaya ne dersiniz? Bulgurlu veya  sade pilav ile de servis edebilirsiniz.

Hamsili Güveç Tarifi
MALZEMELER
  • hamsi

    500 gr
  • soğan

    2 adet
  • domates

    4 adet
  • biber

    2 adet sivri
  • kapya

    2 adet
  • dereotu

    Yarım bağ
  • fesleğen

    Yarım bağ
  • maydanoz

    Yarım bağ
  • ekmek

    5 dilim bayat
  • paprika

    5 gr
  • zeytinyağı

    50 ml
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Taze otları, sarımsağı ve ekmek kırıntısını mutfak robotunda çekin.

  • 2. Adım

    Soğanı, domatesleri halka şeklinde kesip kenara alın.

  • 3. Adım

    Biberleri de halka halka kesip diğerlerinin yanına alın.

  • 4. Adım

    Fırın tepsisi ya da fırın kabına hamsileri dizip, tuz, karabiber ve paprika ekleyin.

  • 5. Adım

    Üzerine domates, soğan halkalarını ekleyip, yağ gezdirin, bu şekilde kat kat dizin.

  • 6. Adım

    En son üzerine taze otlu kırıntıyı gezdirin ve fırında 185 derecede 20-25 dakika pişirin.