MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Elmalı Turta
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Yılın son sofrasını daha bir özenle hazırlamayı seçenlerdenseniz nefis yemekler sonrasında sunacağınız nefis bir tatlı arayışına da girersiniz! Sıradaki tarifimiz o arayışınıza cevap vermeye çoktan hazır; işte karşınızda ev yapımı, faydalı ve nefis bir tarif olarak elmalı turta! Yılbaşı sofranız için mevsimin en hoş aromaya sahip, en hafif meyvesi olan elmayla hazırlayabileceğiniz bu turtanın her diliminde bir sonraki dilimin hayalini kuracaksınız.

Elma sevmeyen çocukların bile yanında ılık bir süt ile bayılacağı elmalı turta yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda sizi bekliyor. Güzel görünümüyle yeni yıl heyecanınızı süsleyecek, nefis lezzetiyle yeni yıla ağız tadıyla girmenize yardım edecek elmalı turta yapılışıyla hemen tanışın. Şimdiden elmalı turta tadında, harika bir yıl dileriz!

Elmalı Turta
MALZEMELER
  • yumurta

    2 adet
  • vanilya

    1 paket
  • kabartma tozu

    1 paket
  • süt

    5 yemek kaşığı
  • margarin

    200 gram eritilmiş
  • toz şeker

    1/2 su bardağı
  • un

    3 su bardağı kadar
  • elma

    4 adet kırmızı
  • tarçın

    1/2 tatlı kaşığı toz
  • ceviz

    1 su bardağı kırık
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir kabın içerisine un hariç, hamur için olan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.

  • 2. Adım

    Ardından yavaş yavaş yedirerek unu ekleyin.

  • 3. Adım

    Kulak memesi kıvamına gelene kadar unu ekleyip yoğurun.

  • 4. Adım

    Ardından dinlendirmek için üzerini kapayıp hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

  • 5. Adım

    Hamur dolapta dinlenirken iç malzemesi için, bir tavanın içerisine elma rendesini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Ardından cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 7. Adım

    Turta kalıbını yağlayın. Dolapta dinlenen hamuru çıkarıp 2-3 dakika daha yoğurun ve hamurdan üzeri için birbir miktar hamur ayırıp diğer hamuru yağlanmış olan tart kalıbına ekleyin.

  • 8. Adım

    Hamuru tart kalıbının şeklini alana dek eşit şekilde yayın.

  • 9. Adım

    Ardından hazırladığınız iç harcı ekleyip yaydırın.

  • 10. Adım

    Son olarak üzerine şekil vermek için hamur ruloları veya bıçak yardımı ile şekil verip turtanızın üzerini kaplayın.

  • 11. Adım

    1. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirip servis edebilirsiniz. Servis ederken üzerine pudra şekeri eleyip servis edebilirsiniz.