MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çatlak Kurabiye Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI12 Porsiyon

10 dakikada fırından çıkan çatlak kurabiyelerle tanışın! İster sade, isterseniz kakaolu olarak hazırlayabileceğiniz kurabiyeler, pudra şekeri eşliğinde servis ediliyor ve tadına doyum olmuyor… Peynirli rulo börek tarifimiz de çay keyfinize iyi gelecek.

Püf noktası:

Kısa pişirme süresi sonrasında yumuşak kalan kurabiyelerin oda sıcaklığında soğudukça sertleşeceklerini unutmayın.

Çatlak Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    1 adet
  • tereyağı

    25 gram
  • kakao

    25 gram
  • toz şeker

    4 yemek kaşığı
  • un

    6 yemek kaşığı
  • süt

    2 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • kabartma tozu

    1/2 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir kaba aldığınız yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın.

  • 2. Adım

    Tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve süt ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

  • 3. Adım

    Toparlanan kurabiye hamurunu, daha rahat şekil vermek için derin dondurucuda 30 dakika kadar bekletin.

  • 4. Adım

    Küçük parçalara ayırdığınız kakaolu kurabiye hamurlarını avuç içinizde yuvarlayıp son şeklini verin.

  • 5. Adım

    Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın.

  • 6. Adım

    Mümkünse bir ızgara teli üzerinde soğuttuğunuz kurabiyeleri tazeliğini koruması adına cam bir kavanozda saklayabilir ya da servis edebilirsiniz.