MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kremalı ve Mantarlı Bonfile Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Kremalı ve Mantarlı Bonfile Tarifi ile akşam ne pişirsem derdinden kurtulacaksınız! Bu tarifimizde en iyi etlerden bonfile, kremanın yumuşacık kıvamı ve mantarın kendine has lezzeti kaynaşıyor. Kolay yemek tarifi arayanlar, haydi MigrosTV’ye!

Kremalı ve mantarlı bonfilenin yanına şöyle nefis bir pilav yapmaya ne dersiniz? İşte birkaç öneri; perde pilavı, bulgur pilavı, patlıcanlı pilav.

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.
Kremalı ve Mantarlı Bonfile Tarifi
MALZEMELER
  • bonfile

    3 adet
  • soğan

    1
  • sarımsak

    1 diş
  • kültür mantarı

    150 gr
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • hardal

    1 yemek kaşığı
  • krema

    200 ml
  • maydanoz

    1 avuç
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Maydanozları kıyın. Mantarları ince bir şekilde doğrayın. 

  • 2. Adım

    Soğanları küçük küpler halinde kesin. 

  • 3. Adım

    Sarımsağı püre haline getirin. Bonfileleri tuzlayıp biberleyin. 

  • 4. Adım

    Tavayı kızdırıp 1+1/2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve bonfilelerin iki tarafını yüksek ateşte ikişer dakika pişirip bir kaba alın. 

  • 5. Adım

    Tavada az yağ kaldıysa 1 yemek kaşığı yağ ekleyin. 

  • 6. Adım

    Soğanları ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin, tereyağını ve mantarları da ekleyip biraz pişirin.

  • 7. Adım

    Sırasıyla hardal, krema, tuz, karabiber ve etlerin suyunu da ekleyip karıştırın sosun kıvamı biraz koyulaşınca altını kısın ve etleri ekleyip istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin.

  • 8. Adım

     Ocaktan almadan önce maydanozları ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis edin.